Færre indbrud, men politiet holder fast
indbrud-COLOURBOX-copy-1.jpg
Der begås stadig mange indbrud, men tallet er kraftigt faldende i Københavns Vestegns Politikreds. Foto: Colourbox
politi Antallet af indbrud på Vestegnen rasler ned. Men politiet fastholder indsatsen for at undgå en ny stigning.

Der har været talt og skrevet meget om indbrud i Ballerup og omegn. Når man kigger på døgnrapporterne kan man se, at der ofte begås indbrud og at folk kommer hjem til gennemrodede hjem og forsvundne ejendele.

Men faktisk er antallet af indbrud i Københavns Vestegns Politikreds faldet markant. Antallet af indbrud er det laveste i otte år, viser de nyeste tal fra politikredsen, der blandt andet dækker Ballerup.

Antallet af anmeldte indbrud var 3261 i 2014 og i 2015 var antallet 2966, altså et fald på knap 10 procent, hvis tallene holder indtil optællingen er endeligt færdiggjort. Det er det laveste antal indbrud på Vestegnen i otte år.

Men selvom de ’’lave’’ tal glæder politiet, så understreter vicepolitiinspektør Charlotte Skovby, at man slet ikke er i mål endnu.

»Det er glædeligt, at antallet af indbrud falder. Men vi fastholder fokus på indbrud og opfordrer borgerne til det samme, så vi sammen kan få tallet endnu længere ned,« siger hun.

Ny indbrudspatrulje

Som en del af det fortsatte fokus på indbrud, vil politiet som noget nyt, hver dag køre med tre patruljer på Vestegnen, som alene arbejder med indbrud. Det betyder, at de tre patruljer ikke skal tage sig af færdselsuheld eller butikstyveri, men udelukkende tage sig af indbrud.

»Med den nye indbrudspatrulje får vi tre hold, der alene kører til indbrud og som er lokalt forankrede,« siger Charlotte Skovby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *