Få en forsmag på Måløvs fremtid
avis_1-1.jpg
Samlet møde på fremtidsredaktionen. Eleverne drøfter deres historier og kommer med ideerindene bliver lukket ud i de små grupper igen. Foto: Flemming Schiller.
Visioner En gruppe elever fra Måløvhøj Skole tog krystalkuglen frem og lavede avis om fremtidens Måløv.

Rullende fortove, spændende mødesteder, en grøn superdome fyldt med planter og liv, chokoladefester og meget andet. Sådan ser Måløv måske ud om ti år.

Det er ikke konkrete planer og udarbejdede skitser, men tanker fra den kommende generation af beboere i Måløv.

Disse og mange andre ideer er sprunget ud fra hjernerne på en gruppe elever fra 6. a på Måløvhøj Skole, afdeling Måløv Skole, der i den forgangne uge havde indtaget Måløv Kulturhus for at lave Måløv Fremtidsavis. Projektet var en del af det store byudviklingsprojekt for Måløv Bymidte, der netop skal sætte fokus på fremtidens by og på, hvad både de unge og ældre har af ideer til, hvordan Måløv ser ud om ti år.

Eleverne sad i små redaktionsgrupper rundt om i kulturhuset og der blev diskuteret og skrevet af hjertens lyst.

Det var tydeligt at rigtig mange af eleverne havde en række klare forestillinger om, hvad Måløv kunne udvikle sig til og nogle af de mange kreative og indimellem skæve ideer kan danne grobund for fremtidige planer, når Ballerup Kommune skal tegne stregerne for den nye bymidte i Måløv.

Ude i marken

Allerede inden redaktionsdagene i Kulturhuset havde eleverne været i gang med den store journalistiske værktøjskasse. De havde lært om den gode historie, om nyhedstrekanten og berettermodellen. Et besøg fra Ballerup Bladet gav desuden lige et lille skub mod at gøre den gode historie ekstra fængende og levende.

Eleverne havde også været ude i marken og havde interviewet flere kilder, som kunne bidrage til historiernes troværdighed. Alt i alt var det en flok engagerede elever, der fik deres visioner skrevet ned og gjort klar til at kunne læses i den avis, som bliver udgivet til elever og familie samt elektronisk via Ballerup Kommunes hjemmeside.

Fremtidens beboere

Om de mange vilde og kreative ideer alle bliver en realitet er nok tvivlsomt. Men der er ingen tvivl om, at der blev lagt mange tanker bag visionerne og at en del af ideerne er brugbare, i beskårede eller tilrettede versioner.

For når alt kommer til alt, så er det jo børnene og de unge, som skal bebo og bruge Måløv i de kommende mange år og derfor er det deres ideer, der skal være med til at føre byen ind i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *