Enhedslisten vil boykotte spareforslag
Mette-Hedegaard.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sparekravene fra regeringen har fået Enhedslistens Mette Hedegaard til at gøre oprør. Foto: Arkivfoto
Oprør Mette Hedegaard fra Enhedslisten vil fremsætte et forslag i kommunalbestyrelsen om at Ballerup også skal boykotte det såkaldte omprioriteringsbidrag.

En del af de besparelser, som Ballerup Kommune skal gennemføre i de kommende år, skyldes den aftale, som regeringen indgik med Kommunernes Landsforening om det såkaldte omprioriteringsbidrag. Altså én procent af det kommunale budget, som regeringen snupper fra kommunekassen. Netop det sparekrav lægger beslag på 25 millioner kroner af Ballerup kommunes kasse i de kommende år. Det er sparekrav, som en række borgmestre, røde som blå, har knurret over igennem et stykke tid, da det gør et indhug i den service, som kommunerne kan byde deres borgere.

Nu vil Mette Hedegaard (Ø) fremsætte et forslag i kommunalbestyrelsen om, at Ballerup Kommune, i lighed med en række andre kommuner med Københavns Kommune i spidsen, også boykotter bidraget og nægter at spare pengene.

Læs mere i Ballerup Bladet på tirsdag.

7 kommentarer om “Enhedslisten vil boykotte spareforslag”

 1. Helle Tiedemann siger:

  Det er helt bestemt noget vi socialdemokrater allerede kigger på sammen med de andre kommuner som også nu udstiller deres utilfredshed. Borgmesteren var i radioen for at udtrykke sin mening og støtte til folkebevægelsen imod beslutningen om omprioritering. En god portion fagforeninger er gået til kamp og lur mig om ikke vi politikere træffer en fornuftig beslutning for borgerne❤️

 2. Kære Mette og Helle

  I al stilfærdighed vil jeg spørge jer, hvordan I har tænkt jer, at jeres boykot af omprioriteringsbidraget (som jeg i parentes bemærket ikke er nogen varm tilhænger af) konkret skal udmøntes?

  I vil nægte at spare pengene – OK, men hvordan forestiller I jer så, at kommunens økonomi skal hænge sammen?

  Eller er det bare flotte ord og spil for galleriet?

 3. Mette Hedegaard siger:

  Som jeg også har skrevet til dig, i et svar på samme spørgsmål, som du har stillet på Facebook Kåre, så handler det for mig om, at forhindre omprioriteringsbidraget i første omgang.
  Med flere og flere kommuner der protesterer, får vi sendt et vigtigt signal – også til KL som efter min mening skal stramme op.
  Fagbevægelsen har også iværksat en kampagne, og jeg tror på ( notorisk romantiker som jeg er) at en massiv modstand vil kunne trænge igennem til finansministeren.

 4. Karsten Kriegel siger:

  Ja, så kender vi igen Enhedslisten uansvarlige politik.

 5. Per Mortensen siger:

  Det er da ikke useriøst, det er et signal til Finansminsteren og hans støtte partier.
  I må fortælle os hvor vi skal spare.
  Jeg vil foreslog alt hvad der ligger ud over omprioterings 1% forhandler vi på plads.
  Og så må vi forholde os til hvordan KL og finansministeren for strikket vores/deres kommunne aftale på plads for 2017.
  Det vil både fair og klogt.
  Så vi ikke danser to skridt frem og måske to eller tre skridt tilbage.

 6. Mette Hedegaard siger:

  Karsten Kriegel, der er ikke meget argumentation i det indlæg. Kunne du ikke overtales til at redegøre overfor mig og læserne, hvordan du mener at det er mere ansvarligt, at dræne kommunerne for penge til den borgernære velfærd?
  Det ville klæde en ex. Politiker bedre, at argumentere for sin sag.

 7. Karsten Kriegel siger:

  Uansvarligheden består i, at det vil slå et ordentlig hul i kommunekassen.

  Staten skal nok få sine penge (de bliver vel trukket i bloktilskuddet), så kommunen kommer til at mangle pengene. Så er det da uansvarligt ikke at handle på det, men skabe ubalance i kommunens budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *