Byteatret flytter ind i den gamle skole
skovlunde_byteater_3.jpg
Der skal ryddes op i de brand- og vandskadede lokaler under Rosenlundskolens hal. Nu har Skovlunde Byteater fået nye lokaler blandt andet på Skovlunde Gamle Skole. Foto: Flemming Schiller
Flyttedag Skovlunde Byteater har fået lov til at flytte ind i Skovlunde Gl. Skole.

Det ser ud til, at Skovlunde Byteater alligevel kan få gang i deres sommerforestilling. Efter et møde med repræsentanter for Ballerup Kommune fredag morgen, er der nu klar til, at teatret kan rykke deres rekvisitter og kostumer ind i lokaler på Skovlunde Gl. Skole på Torvevej.

Her har teatret fået stillet to rum til rådighed. Samtidig kan teatret formentlig rykke deres kulisseværksted ind i nogle tilstødende lokaler i kælderen under Rosenlundskolen/Skovlunde Skole Syd, der ikke er blevet beskadiget ved branden mellem jul og nytår.

Dermed er der åbnet for, at der både kan blive plads til at reparere kostumer og snedkerere kulisser og dermed bane vejen for, at sommerforestillingen bliver en realitet.

Plads til tingene

»Vi fik vist nogle lokaler frem i den gamle skole og det sagde vi ja til. Det er et meget lille lokale, der allerede er klar nu og et lidt større lokale, der er klar om en uges tid, når det er ryddet. Der kan vi få plads til kostumer og syværksted samt opmagasinering. Så kan vi formentlig også få et lokale i den samme kælder under Rosenlundskolen, som ikke er skadet af branden. Der vil vi kunne have værksted til vores kulisser og dermed vil vi have mange af de store rekvisitter tæt på, hvor vi har haft lokaler hidtil. Det vil gøre tingene lettere for os,« siger Villy Bærtelsen fra Skovlunde Byteater.

Teatrets folk har forladt de gamle lokaler, der nu skal sættes i stand, men planen er, at man rykker tilbage til de oprindelige lokaler om et halvt års tid, når de er klar til indflytning.

»Vi er glade for, at det nu ser ud til at gå i orden, selvom lokalerne bliver lidt spredt. Vi er naturligvis meget taknemmelige for, at Ballerup Kommune har været meget imødekommende og rykket hurtigt på den her sag,« siger Villy Bærtelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *