Borupgaard tager ekstra 1.g-klasse
boag-copy.jpg
I år er der lidt flere, som bliver studenter på Borupgaard Gymnasium. Derfor bliver der også plads til lidt flere 1.g'ere på skolen i det kommende skoleår. Foto: arkivfoto
uddannelse Hvert tredje år er der plads til en ekstra klasse på det eftertragtede gymnasium - næste skoleår er sådan et år.

Hvert år må Borupgaard Gymnasium skuffe mange unge mennesker, der søger optagelse på det populære gymnasium, fordi der simpelthen ikke er plads til alle ansøgere.

Men i år er der godt nyt for de kommende gymnasieelever, der drømmer om at begynde i 1.g i Ballerup efter sommerferien. Borupgaard Gymnasium har nemlig besluttet at optage en ekstra 1.g-klasse i det kommende skoleår.

»Baggrunden er, at vores søgning plejer at være så stor, at vi må afvise over 100 ansøgere. Samtidig kan vi netop se, at vi – i hvert fald hvert tredje år – har plads til en klasse nummer 15. For tre år siden blev vi faktisk presset til at tage den ekstra klasse for at løse et generelt pladsproblem i området. I år vælger vi så på forhånd at melde ud, at det kan vi godt,« siger Borupgaards rektor Thomas Jørgensen.

De nuværende 3.g’ere tæller også 15 klasser – og derfor er der lokaler til 15 nye klasser igen næste skoleår, når 3.g’erne er blevet studenter. Men nogen permanent udvidelse er der altså ikke tale om på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *