Boliger på vej til Atlas-grunden
Raamosen-view2-v2-copy.jpg
Tanken er at skabe et åbent, grønt boligområde med en blanding af parcel- og rækkehuse i det gamle erhvervskvarter. Foto: Arkitektgruppen
byggeri Et helt nyt boligområde bestående af parcel- og rækkehuse er på vej i det vestlige Ballerup.

I løbet af 2016 skyder et helt nyt boligområde op i det gamle erhvervskvarter på Baltorpvej overfor Grantoften. Grunden husede i mange år den tidligere industrivirksomhed Atlas, og kaldes derfor Atlas-grunden, men snart skal man vænne sig til områdets nye navn ’Råmosen’- navngivet efter den nærtliggende Råmose.

Det nye boligområde kommer til at bestå af en blanding af parcelhuse og rækkehuse omkring et stort fælles friareal. Arkitektgruppen står klar til at lave et- og toplans huse på de 38 parcelhusgrunde, mens typehusfirmaet Milton Huse har planlagt fire klynger af i alt 32 etplans rækkehuse.

Der er overtagelse på byggegrundene allerede 1. maj 2016, hvorefter husbyggerierne kan gå i gang. Milton Huse regner med at deres rækkehuse er klar til indflytning i slutningen af året.

»Vi oplever allerede stor interesse for området, og vi kan se, at der er et behov for netop den type huse,« siger Claus Sjøgreen, regionschef for Milton Huse Sjælland.

Godt samarbejde

Ballerup er ikke et helt ukendt område for Arkitektgruppen. I 2006 opførte virksomheden Sømoseparken, 38 rækkehuse i området syd for Sømosen, og udviklingschef Tony Christrup er glad for at arbejde i området igen.

»Vi sætter stor pris på den gode dialog og det tætte samarbejde, vi har haft med Ballerup Kommune i forbindelse med udviklingen af lokalplanen. Vi er sikre på, at der vil være stor interesse for at bygge hus på stedet, både blandt nuværende Ballerup-borgere, som ønsker at bygge eget hus, såvel som for tilflyttere fra blandt andet København, som ønsker sig mere plads, grønne omgivelser og frisk luft – til væsentlig lavere priser end inde i København,« siger han.

På borgmesterkontoret er glæden gengældt:

»Det glæder mig, at vi med udviklingen af Atlas-grunden til nye parcelhuse er med til at sikre fremtidens Ballerup med en stor mangfoldighed i beboere og boligtyper. Jeg er sikker på, at området hurtigt bliver et attraktivt boligkvarter,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Man kan læse mere om det nye boligområde på www.raamosen.nu

Raamosen-view4_v2-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *