Ballerups P-vagter er i modvind
Parkering-2.jpg
Når man får sådan en i forruden, er det bare surt. Men der er ikke meget konduite at hente hos p-vagterne. Bilisterne skal have orden i sagene mener udvalgsformanden, som dermed går i rette med de utilfredse bilister. Foto: Privatfoto
Parkering Ansatte i Centrumgaden føler, at de nye p-vagter er lidt for emsige. I Jonstrup hersker p-kaos med jævne mellemrum. Bilister efterlyser konsekvens i p-politikken.

Da Ballerup Kommune introducerede den nye parkeringsordning, hvor p-vagterne fra Parkering Nord skulle gå deres runde i kommunens gader og stræder, skulle det være en ’blød’ udgave. En ordning, der først og fremmest skulle sætte ind på de steder, hvor folk parkerede vanvittigt og hvor det var til gene for andre trafikanter. Men den ’bløde’ p-ordning er der flere bilister, der har svært ved at få øje på. De mener, at p-ordningen, ganske som den slags beskyldes for mange andre steder, blot er en emsig pengemaskine.

En af dem er Tine Degn, klinikkoordinator hos fertilitetsklinikken IVF i Centrumgaden. Hun parkerer hver dag bag apoteket i Centrumgaden og har en kommunal parkeringslicens.

Allerede et stykke tid inden 2015 blev til 2016 havde hun ansøgt Ballerup Kommune om at få en ny p-licens, men på grund af nye procedurer var hendes licens ikke klar og hun lagde derfor sin 2015-licens i forruden, så p-vagterne kunne se, at der var licens. Det samme gjorde hendes kollega.

Aggressiv vagt

»Den 5. januar så vi ud af vinduet fra klinikken, at den kvindelige p-vagt gik udenfor og var ved at give mig og min kollega en bøde. Jeg løb ned for at fortælle hende, at jeg rent faktisk har en licens, at jeg har bedt om en ny licens og at det trækker ud, men at jeg arbejder her og har parkeret her fast hver dag. Men hun var meget aggressiv allerede fra begyndelsen og fortæller mig, at hun har snakket med Ballerup Kommune, og de ikke har nogen hængepartier. Derfor vanker der en bøde. At jeg har en p-licens for 2015 og en på vej er ikke godt nok. Jeg må indrømme, at jeg blev noget sur. Det er jo ikke rimeligt. For det første passer det jo ikke, det hun fortæller mig om kommunens hængepartier. Jeg forstår desuden ikke, hvordan jeg kan være til gene for trafikken eller har parkeret hensynsløst,« siger Tine Degn.

Men blot tre dage senere indtræffer en episode, der for alvor får hende op i det røde felt.
Den forkerte vej

»Tre dage senere har jeg så, belært af bitter erfaring, fjernet min p-licens og stillet p-skiven. Efter tre timer går jeg ned for at stille skiven igen til klokken 12. Det opdagede p-vagten, som bad mig om at flytte bilen og køre en tur med den, hvilket jeg gjorde. Men da jeg stillede bilen tilbage igen, sagde hun, at hun kunne give mig en bøde, for jeg havde ikke været helt ude på den store vej, og så gjaldt det ikke. Så må jeg indrømme at jeg blev vred. Det har jo intet med sikkerhed eller fremkommelighed at gøre. Det er emsigt og helt ude af proportioner og faktisk begyndte dette her at ligne noget personligt,« siger Tine Degn, der pointerer, at hendes kollega også har fået bøde på samme baggrund.

»Jeg kan ærligt talt ikke se den ’bløde’ p-ordning. Jeg arbejder i Centrumgaden, holder pænt parkeret og har en licens, men alligevel skal jeg ’jagtes’ på denne måde. Det er vist ikke det, der var lagt op til. Det ligner bare en pengemaskine,« siger Tine Degn.

Kaos på villavejen

Samtidig med den meget emsige kontrol på den meget benyttede p-plads omkring Ahornsvej, hvor der nok er mange biler, men sjældent nogen, der holder til fare eller gene for andre, så er der tilsyneladende frit slag andre steder. På Jonstrupvej oplever beboerne i den lukkede ende af vejen (nummer 237 til 253) ofte et sandt parkeringskaos, når der skal fragtes elever til privatskolen eller der er aktiviteter i den tyrkiske kulturforening.. Her bliver der parkeret foran folks indkørsler og på tværs af vejen.

Maj-Britt Jellingdal bor på vejen og har flere gange oplevet, at der fredag eftermiddag bliver parkeret foran hendes indkørsel, så man ikke kan komme ud eller ind, og en venlig påmindelse til bilens ejer medfører ofte et truende eller flabet svar.

I juni måned skrev hun til Ballerup Kommune om at få p-kontrol på vejen, men hidtil har grundejerne ikke set skyggen af p-vagter.

Hun har nu sendt sit brev til Ballerup Bladet for at få gjort opmærksom på det parkeringsproblem, som grundejerne kæmper med, mens p-vagterne ivrigt skriver bøder ud på parkeringspladsen i centrum.

Læs Maj-Britts Jellingdals indlæg på side 10.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *