AAB afd. 54 står over for stor renovering
AAB-afd.-54-foto1-copy.jpg
Kloakkerne og flisebelægningen omkring AAB’s afdeling 54 i Hedeparken skal renoveres. Samtidig skal der findes på nye løsninger for afledning af regnvand. Foto: Arkivfoto
kloak Hos beboerne i AAB’s afdeling 54 i Hede-Magleparken kommer de næste to år til at stå på en del grave og anlægsarbejde omkring de 19 husblokke.

Beboerne i Hede-Magleparken skal igen vænne sig til gravemaskiner og omfattende anlægsarbejde, når der fra maj tages hul på en stor renovering af kloakker og flisebelægning i AABs boligafdeling 54.

Adskillige kilometer nedslidt kloaknet skal renoveres, og der skal udskiftes og etableres ny flisebelægning og strøg omkring de 19 blokke i boligafdelingen. Endelig skal der skabes løsninger på de udfordringer, som de klimatiske ændringer giver i forhold til forøgede regnmængder.

Arbejdet begynder til maj og forventes afsluttet i midten af 2018. AAB har valgt det rådgivende ingeniør-og arkitektfirma, Gaihede, til at stå for opgaven.

»Vi glæder os til endeligt at komme i gang, og forventer et godt samarbejde med Gaihede,« siger formand for afdeling 54, Arne Jensen og tilføjer:

»Denne renoveringsopgave er nødvendig, og kan ikke udsættes. Men ud af nødvendigheden kan der komme noget godt. Vi har vi nu fået nedsat en beboergruppe, som i samarbejde med afdelingsbestyrelsen og rådgiveren skal forskønne de grønne områder.«

Beboerne skal med på råd

Gaihede har erfaringer med både komplicerede spildevandssystemer og de mere enkle kloaknet. Rådgiverfirmaet har også specialiseret sig i at klare opgaver med regnvand på en måde, så løsningerne giver nye og positive muligheder for brugerne.

»Vand – både spildevand og regnvand – er i disse år en stor udfordring for de almene boliger. Mange steder er kloakanlæggene fra 1960’erne nedslidte og skal genoprettes. Samtidig har klimaforhandlingerne gjort, at der kommer mere regnvand, og det er ejendommene ikke bygget til,« forklarer projektleder Peter Elle Silberg, der står i spidsen for holdet fra Gaihede.

»Mange boligforeninger har været nødt til at gøre noget ved deres problemer med vand. Det kan være surt, men som regel kommer der positive og spændende løsninger ud af det. Det kommer der også i afdeling 54 – blandt andet med flere rekreative løsninger på de grønne områder,« tilføjer han og fortæller at de også planlægger workshops med beboerne for at få løst problemerne på bedst mulig vis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *