Vi har desværre ikke råd til alt det, vi gerne vil
Debat Kære Anette Johansen. Tak for dit spørgsmål angående aktivitetsteamet og din bekymring for kommunens ensomme ældre, som blev bragt i Ballerup Bladet i sidste uge.

Jeg og Social- og Sundhedsudvalget ved godt, at der er mange borgere, der er kede af, at aktivitetsteamet bliver nedlagt i 2016. Men vi har været nødt til at prioritere, hvordan vi bruger kommunens penge, og der er desværre ikke råd til alt det, vi godt kunne tænke os.

Vi har vurderet, at aktivitetsteamet, som var et nyt initiativ, der opstod i forbindelse med, at vi fik del i den såkaldte ”ældremilliard”, er blandt de ting, der må nedlægges. Det sker, for at der kan blive råd til, at vi tager bedre hånd om borgere, der er færdigbehandlede på hospitalet, men fortsat har brug for et rehabiliteringsophold, inden de kan komme hjem og klare sig i eget hjem.

I Ballerup Kommune har vi forebyggende hjemmebesøg, og her er vi opmærksomme på, om borgerne eksempelvis er ensomme. I de tilfælde får borgeren oplysninger om de muligheder, der er for at besøge vores ældrecaféer og forskellige aktivitetscentre.

Det er også muligt via for eksempel Ældresagen at få en besøgsven. Det har mange stor glæde af, og derudover vil jeg gerne opfordre til, at vi alle er opmærksomme på hinanden.

Vi kan som kommune desværre ikke løse alt det, vi gerne vil. Derfor er det aktive medborgerskab et vigtigt opmærksomhedspunkt for at sikre fremtidens velfærdssamfund for os alle. Det er min overbevisning, at hvis vi hjælper hinanden lidt mere, vil der være mange flere mennesker, der kan få brudt ensomheden og dermed få glæde af fællesskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *