Ungdommen flygter fra Ballerup
debat Alt for mange unge flytter fra omegnsbyerne til hovedstaden.

Selvom vi har billige boliger og forholdsvis kort rejsetid ind til København, så er der en stor del af de 20-30 årige, der flytter fra Ballerup. Det er en trist tendens. Derfor bliver vi nødt til at spørge os selv som ballerupborgere: Er Ballerup ungdomsvenlig nok?

Nej desværre. For det første er der ikke nok unge til at skabe liv i byens næsten-ikke-eksisterende café- og natteliv. Og for det andet er det svært at komme rundt i området i de sene nattetimer. De problemer skal vi tage seriøst. For ellers ender vi med, at ungdomskulturen dør helt ud, og det er de socialt udsatte, der ikke kom med på uddannelsesvognen, der bliver tilbage i byen.

I kommunens budget for 2016 er der sat penge af til et kollegium ude ved DTU – men det er ikke nok. Der skal mere til, hvis det skal være fedt at bo i Ballerup som ung studerende.

Lad mig komme med to eksempler på hvad vi kan gøre:

Jeg har gået i skole i Lyngby. Hvis vi er nogle stykker, der skal hjem fra Lyngby efter at have brugt vores aften/nat med gamle venner, skal vi helt ind til Københavns hovedbanegård for at tage et nyt tog ud til Ballerup. Det kan Ikke rigtigt at en tur – der kunne tage 20 minutter – tager halvanden time. Jeg kan umuligt være den eneste unge, der står med det problem, derfor ville en natbus der kører gennem omegnen en god ide.

Det andet eksempel er når mine venner fra Ballerup og jeg får lyst til at drikke en øl sammen fredag aften. Her har vi enten muligheden for at sætte os ned på enten Postpubben eller Ballerup Bodega. Mildt sagt så formår ingen af dem at ramme den unge målgruppe. Og næsten lige så slemt står det til i dagstimerne, hvis man er mere til kaffe end øl.

Når jeg er færdig med gymnasiet om to-tre år, står mine gymnasievenner og jeg selv og skal vælge hvor vi skal bo. Der skal ske en del før vi vælger Ballerup frem for København. Så lad os puste noget liv i den her by.

1 kommentar om “Ungdommen flygter fra Ballerup”

 1. Dette har reference til debat indlægget “Ungdommen flygter fra Ballerup” i Ballerup bladet)

  Hey Carl Emil Lind Christensen din bekymring forstår jeg ganske udmærket og trods min tætteste familie, min kæreste og jeg nu har taget den modsatte retning, grundet at Ballerup ift. Albertslund er en meget mere politisk velfungerende kommune og med langt bedre forhold for mig som lærer, så har jeg selv også undret mig over fx rejsetiden fra indre kbh og til vores kommune.

  Jeg må starte med at sige, at jeg nok aldrig tror og heller ikke håber at vi skal konkurrer med indre kbh på byliv, da jeg er kommet her bl.a. fordi kommunen har en balance mellem at være en freds oase og en by med liv, men alligevel så skal Ballerup selvfølgeligt også være et sted de unge kan spejle sig i, ligesom den skal det for alle andre befolkningsgrupper. Jeg tænker en af vejene kan være, at vi unge indgår mere i den politiske debat, men også opstiller til de politiske valg så vores stemme også høres.

  Det klart jo mindre unge der stemmer og stiller op til kommunalvalg (hvilket i de fleste kommuner er et problem med så en lav deltagelse) jo mindre alvorligt bliver vores bekymring taget.

  Jeg overvejer selv igen at stille op, ligesom jeg gjorder i Albertslund, hvor jeg kom ind på et under udvalg under kommunalbestyrelsen.

  Men jeg tænker i første omgang det kunne være en interessant ide, at vi holdt et møde for alle kommunens unge for at få refleksionerne på bordet og klarlagt problemstillinger og få vendt nogle løsningsforslag.

  Kunne du være med på sådan et møde ? – hvis ja vil jeg prøve at skrive om dette i denne avis så vi kan få sat et møde op – Kontakt mig gerne på Facebook Tue Boje Folden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *