Undskyldning til vælgerne
debat Nye skolenavne og nedlæggelse af et valgsted i Skovlunde skabte unødig forvirring, utilfredshed samt misforståelser for mange vælgere nord for jernbanen i Skovlunde Nord, da der var folkeafstemning den 3. december.

Vælgere i bydelen plejer normalt at stemme på den gamle Skovlunde Skole, tidl. Skovlunde Lokalkontor. Denne gang stod der i stedet ’Skovlunde Skole Nord’ på stemmekortet, og derfor var der mange, især dem uden skolebørn, som tog derhen, hvor de plejede at stemme.

På den gamle skole, hvor der for første gang i mange år ikke blev afholdt valg, hvilket var annonceret, men måske ikke læst af alle, var der opsat skilte, som henviste til det nye afstemningssted. På stemmekortet stod adressen ’Skovlunde Skole Nord, Lundebjerg 72, hvilket mange ikke forbandt med den skole, der indtil for nylig hed Lundebjergskolen. Det var derfor ikke alle vælgere, der vidste, at man nu skal op ad Lundebjerggårdsvej for at komme til valgstedet, Her var der sat skilte op, som viste én videre på vejen.

Desværre var der også nogle, som kørte til den tidligere Rosenlundskole, hvor de fandt ud af, at de var kørt til den forkerte skole. Begge disse skoler har fra dette skoleår fået fællesnavnet Skovlunde Skole henholdsvis Nord og Syd. Det gav unødige gener for rigtig mange borgere, hvilket vi beklager meget.

Også andre steder tog vælgerne til en forkert skole. For eksempel havde flere modtaget stemmekort med Baltorpskolen, som er fællesnavnet for de tidligere Grantoften og Rugvænget.

Vi beklager meget generne og undskylder både til de mange vælgere og til de mange valgtilforordnede, som måtte lægge øre til mange frustrationer. Det må vi gøre bedre næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *