Slut med gratis servicebusser
Servicebusser_ved_r_dhuset-copy.jpg
Servicebusserne kommer nu til at følge den almindelige takst for offentlig transport. Foto: arkivfoto
transport Kommunens to servicebusser er fra 17. januar ikke længere gratis at benytte, ligesom priserne på Flextur bliver ændret.

For et halvt år siden fik Ballerup Kommune sin anden servicebus, linje 835 til Måløv, og siden er den lille gule blevet en så stor succes, at passagertallet nærmere sig storesøsterens, linje 834 til Skovlunde.

Ved den seneste passagertælling i uge 40 havde servicebussen til Måløv i gennemsnit 21 passagerer per tur, mens servicebussen til Skovlunde havde 33. Derfor har kommunen valgt at fortsætte forsøget med Måløv-servicebussen i 2016.

Men fra 17. januar næste år er det ikke længere gratis at benytte servicebusserne, der kommer til at følge den almindelige takst som i de øvrige kollektive transportmidler – en beslutning Socialdemokraterne og Venstre traf i forbindelse med budgetforliget for 2016. Man kan naturligvis også benytte både pensionistkort og rejsekort ligesom i de almindelige busser.

Ny takst på Flextur

Samtidig med indførelse af almindelig takst på servicebusserne bliver taksterne for Flextur også reguleret. Flextur er et supplement til den kollektive trafik og omfatter kørsel fra dør til dør.

Brug af Flextur er tredoblet de seneste år, og samtidig er udgifterne steget voldsomt fra cirka 200.000 kroner i 2012 til forventet 760.000 kroner i år. Derfor hæver kommunen nu taksterne på Flextur, så starttaksten fra 17. januar 2016 bliver på 36 kroner mod de nuværende 24 kroner.

Til gengæld hæves antallet af kilometre, der er inkluderet i starttaksten fra 5 til 10.

Derudover hæves også aldersgrænsen for børn fra 12 til 16 år, og rabatten for medrejsende bortfalder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *