Pilen landede på Den Røde By
nyt_børnehus_9.jpg
Fem bud på fremtidens børnehus i Skovlunde blev vist frem, men kun ét kunne kåres som vinder, da Ballerup Kommune kort før jul holdt reception for at løfte sløret for, hvordan det kommende børnehus på Lundebjerggårdsvej skal se ud. Foto: Flemming Schiller
Børnehuset Arkitektkonkurrencen for det nye børnehus i Skovlunde er afgjort og valget faldt på projektet ’Den Røde By’ af Rubow Arkitekter.

Der var fundet både bobler, balloner og blomster frem, da Ballerup Kommune kort før jul holdt reception for at afsløre vinderprojektet i totalrådgiverkonkurrencen om fremtidens børnehus i Skovlunde.

Fem projekter var med i konkurrencen – alle fem meget flotte og spændende bud på et børnehus, som blev præsenteret på store plancher i festsalen på Skovlunde Skole Nord, der lagde lokaler til receptionen.

Et enigt bedømmelsesudvalg bestående af blandt andre borgmesteren, formanden for Børne- og Skoleudvalget og institutionslederne i børnehusene Lundebjerg og Sol og Mudder havde valgt deres favorit – og det blev Rubow Arkitekters projekt ’Den Røde By’ som løb med sejren.

»Bedømmelsesudvalget har valgt forslaget på baggrund af dets mange kvaliteter. Det er et spændende bud på et moderne og tidssvarende børnehus, som i sin arkitektur passer til området,« sagde borgmester Jesper Würtzen blandt andet.

Røde naboer

Den Røde By er, som navnet angiver, et byggeri i samme røde farve som nabobygningerne Skovlunde Kirke og Skovlunde Skole Nord. Dog er det ikke mursten, der udgør facaden, men derimod røde tegl, der giver et lidt andet og mere moderne udtryk.

»Huset virker imødekommende og veldisponeret i forhold til dets mange forskellige funktioner. Bygningen fremstår oplevelsesrig både set indefra og udefra. Og forslaget opfylder kravene til at være både et børnehus og en arbejdsplads,« sagde borgmesteren.

Over 60 millioner

Opførelsen af det nye børnehus kommer samlet til at koste over 60 millioner kroner og skal huse over 200 børn fra de nuværende børnehuse Lundebjerg og Sol og Mudder, der dermed nedlægges.

Det kommer til at blive større i areal, end de to nuværende institutioner til sammen og opføres efter lavenergiklasse 2020, hvilket kommer til at betyde væsentligt lavere udgifter til el og varme.

Samtidig opføres den nye institution på kommunal grund som kommunal ejendom – i modsætning til de to nuværende institutioner, hvor kommunen lejer sig ind.
Skovlundes nye børnehus forventes klar til indflytning i august 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *