P-vagter betyder bedre parkering
Parkering Der var mange, der knurrede, da Ballerup tidligere i år indførte p-vagter. Men det virker, viser de kommunale tal.

Hensynsløse parkeringer, vilde overskridelser og stor ufremkommelighed. Sådan var det visse steder i Ballerup, til stor gene for både bilister og andre trafikanter. Derfor indførte Ballerup Kommune i foråret en p-vagtordning, der skulle dæmme op for de mange skøre parkeringer.

Ballerup Kommune hyrede et firma, ejet af Aalborg Kommune, der sendte de uniformerede vagter ud på udvalgte gader og stræder i Ballerup for at give afgifter til synderne.

Nu ser det ud til, at satsningen virker. I hvert fald kan formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A), bekræfte, at der udskrives færre afgifter i forhold til i begyndelsen og at der indrapporteres færre ulovlige parkeringer.

»Det går faktisk rigtig godt med p-ordningen. Vi har ikke fået nogen officielle klager. Der er nok nogen, der er utilfredse eller irriterede over at få en afgift, men fra politisk side ser vi ingen klager. Vi kan også se, at antallet af afgifter falder støt hver måned. Der er omkring 10 færre hver måned. Nu er vi nede på omkring 140 afgifter i november måned. Så det er gode tal. Det viser også, at det virker, netop fordi vi også oplever færre ulovlige parkeringer. Det var jo netop meningen med at indføre ordningen,« siger Helle Tiedemann.

Tjener næsten intet

Hun påpeger, at kommunenhelst ville undgå at udskrive afgifter endsige indføre p-vagter, men indtil videre er det nødvendigt, mener udvalgsformanden. Vi tjener stort set intet på afgifterne.

Men det var heller ikke formålet. Formålet var, at begrænse og dæmme op for dårlige parkeringer og det er vi lykkedes med, ser det ud til,« siger Helle Tiedemann.

Efter to år skal ordningen evalueres og så vil man i Ballerup kommune forholde sig til, om der skal ændres noget på ordningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *