Nyt orgel til spotpris i Skovvejskirken
orgel_2.jpg
Skovvejskirkens nye orgel, der kom i hus efter tilfældigheder og en hurtig handel. Det har tidligere siddet i Absalonskirken på Vesterbro. Foto: Flemming Schiller
musik Tilfældigheder og en hurtig handel gjorde, at Skovvejskirken fik et nyt orgel meget billigere end planlagt.

Når en kirke skal have udskiftet det gamle og udtjente orgel til et nyt af slagsen, er det ikke nogen billig affære. Derfor er det lidt af et scoop, som Skovvejskirken har gjort ved at få skiftet sit gamle orgel ud med et næsten nyt. Endda i en juletid, hvor der er stor brug for orglets toner.

»Vores gamle orgel havde været i aktion længe og havde efterhånden en del fejl og mangler, så det skulle renoveres. Der var sat penge af til projektet. Men så fandt vi ud af, at Absalonskirken skulle lukke og de havde et meget velfungerende orgel af høj kvalitet og det ville vi gerne have,« siger Lisa Nielsen, organist og korleder i Skovvejskirken.

Efter en del forhandling og en portion held endte det med, at Skovvejskirken fik fingre i Absalonskirens orgel til en langt lavere pris end et nyt orgel af samme kvalitet koster.

En hurtig handel

»Vi betalte 500.000 kroner for orglet og det er et stort scoop. Det er svært at sige hvad et nyt orgel koster, for det afhænger af mange ting, men det er ikke unormalt, at et nyt orgel koster fem millioner kroner. Så derfor var det klart, at vi måtte handle hurtigt, og da vi havde pengene, så slog vi til før andre kunne gøre det,« siger Lisa Nielsen.

orgel_6

Hun fortæller, at flere kirker var interesserede i at få fingre det fine instrument, men det blev altså Ballerup-kirken der, fordi de kunne bruge de allerede afsatte renoveringspenge til handelen, kunne overtage orglet og gør det klar til juletiden.

»Orglet er fra 1980’erne, hvilket er meget nyt, når man tænker på, at nogle kirkeorgler er fra 1300-tallet. Det fungerer rigtig godt. Det kan blandt andet spille den tone som understøtter menneskelig sang allerbedst. Så vi er meget tilfredse,« siger Lisa Nielsen.

Nu er orglet altså sat op efter et par mindre ombygninger, så det passer til den mindre Skovvejskirke. Efter sigende klinger orglet lige så fint i sit nye hjem.

Hvis man vil høre hvordan orglet klinger, kan man komme til gudstjenester hele december og til januar spiller Ballerup Sogns nye organist, Martin Norddahl desuden sin tiltrædelseskoncert på orglet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *