Nyt ’intra’ til skoler og daginstitutioner
Digitalt Det nuværende ’SkoleIntra’ er forældet og skal skiftes ud med en ny fællesløsning.

Kommunalbestyrelsen besluttede på det seneste møde at tilslutte sig et nyt fælleskommunalt skole- og børneintra.

Løsningen skal erstatte det nuværende SkoleIntra, som er teknologisk forældet. Og i stedet for selv at sende opgaven i udbud har kommunen besluttet at hoppe med på KLs anbefaling til samtlige kommuner i landet – nemlig at tilslutte sig en fælles brugerportal, som kan fungere for både daginstitutioner og skoler.

»Kommunernes Landsforening, KL, ønsker at kommunerne går sammen om at skabe en ny digital platform, som kan løse opgaven fremadrettet. Det bliver på nuværende tidspunkt kaldt et brugerportalsinitiativ, som er noget der kan noget mere. For eksempel kan de understøtte fælles snitflader mellem skole og dagtilbud. Det kan understøtte kommunikation med forældre om læring og trivsel, vidensdeling og kommunikation mellem personalet. Og det vil skabe én adgang til nationale it-informationer – for eksempel tests og evaluering,« forklarede formand for Børne- og Skoleudvalget Peter Als (A) på mødet.

Ny og dyrere løsning

Det er ikke en mulighed at fortsætte med det nuværende SkoleIntra, så under alle omstændigheder skal der gøres noget.

»Det her er jo en opfordring fra KL om at være sammen om det her. Vi kunne godt lade være, men det ville efterlade os i en situation, hvor vi ikke har intra – det nuværende SkoleIntra – og ikke har noget som helst, og vi vil stå alene – og det vil være en rigtig dårlig idé,« sagde udvalgsformanden.

Den nye løsning kommer til at være en del dyrere, end den nuværende, men det vil stadig være billigere for Ballerup Kommune at gå med i den fælleskommunale løsning, end selv at sende opgaven i udbud. Den nye løsning vil komme til at koste cirka 700.000 kroner årligt mod de nuværende cirka 400.000 – altså en merudgift på 300.000 kroner.

Alle partierne i Kommunalbestyrelsen bakkede op om at tilslutte sig den nye fælleskommunale løsning – med undtagelse af Enhedslisten, der synes, at der er sat alt for få krav til både proces og udbud – og der derfor er fare for endnu et stort offentligt it-system, der ikke fungerer.

»Vi har brug for at vide, hvad vi siger ja til – andet end at det er et it-system. Jeg synes, det er en dårlig måde at køre processen på. Så som en form for protest siger vi nej til det her,« sagde Ali Abbasi (Ø).

1 kommentar om “Nyt ’intra’ til skoler og daginstitutioner”

  1. K. Hansen siger:

    Til orientering:
    Den nye digitale platform – med dens udvidede indhold ift. SkoleIntra – er til debat på Folkeskolen.dk ( se nedenstående link)

    http://www.folkeskolen.dk/577952/standarder-for-laeringsindhold—metadataopmaerkning#578141

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *