Million-projekter på biblioteket
borgermilionen_10.jpg
Der blev kigget og drøftet på Ballerup Bibliotek mandag eftermiddag. Her er det projektkoordinator Michala Hultberg og manden bag ideen om et toilet ved madpakkehuset i Skovlunde, der taler om borgermillion-projekter. Foto: Flemming Schiller.
Borgermillion I alt 11 projekter, der er en del af Borgermillionen, er nu udstillet på Ballerup Bibliotek. Målet er øget engagement.

Kommunalbestyrelsen har afsat en million kroner, den såkaldte Borgermillion, til en række projekter, som borgerne selv skal præsentere og udforme. Alle borgere over seks år kan byde ind med projekter – og dem er der kommet 11 af – under overskriften ’fællesskabet’. Dermed skal det enkelte projekt kunne indpasses under det begreb.

Nu er de 11 projekter blevet udstillet på Ballerup Bibliotek, hvor de frem til midten af januar vil blive vist frem, så alle borgere kan se, hvad det er for projekter, som de kan stemme på og sørge for, bliver realiteter.

Projekterne er, trods den fælles overskrift, vidt forskellige og er både meget lokale fra de enkelte bydele og et par projekter, der dækker hele kommunen.

Vil have engagement

Målet med at udstille projekterne og at lade borgerne udtænke, udstille og i videst mulig omfang også eksekvere dem, er engagement.

»Vi vil gerne skabe engagement hos borgerne og understrege, at det er borgernes projekter. Derfor bliver de udstillet hernede, så alle kan kigge på dem i ro og mag og beslutte sig for, hvilket eller hvilke projekter, de vil stemme på,« siger projektkoordinator Michala Hultberg.

Der har været afholdt en række workshops for at få gang i processen og selvom fremmødet til de workshops ikke var det højeste, så er det alligevel lykkedes at få gang i og udstillet 11 spændende projekter.

Mandag eftermiddag blev de færdige projekter præsenteret på Ballerup Bibliotek af et par af folkene bag, blandt andet med deltagelse af borgmester Jesper Würtzen (A), der med tilfredshed, kunne se på den brede vifte af engagerede borgeres projekter.

»Det er positivt, at vi har fået så mange spændende projekter. Tidligere har det været meget styret af kommunen, der udvalgte og kom med ideerne, men nu skal det mest muligt styres og gennemføres af borgerne. Det tror vi giver lidt mere engagement og det er i sidste ende projekter, der skal gøre gavn ude lokalt,« siger Jesper Würtzen.

Fordelt efter indbyggere

Ligesom sidste gang fordeles borgermillionen i fire bydele efter indbyggertal. Det betyder, at der er 188.365 kroner til Måløv, 160.409 kroner til Ballerup Nord, 385.128 kroner til Ballerup Syd og 266.098 til Skovlunde.

Som noget nyt er der mulighed for, at få fingre i hele millionen, hvis man sidder inde med et helt unikt projekt, men det kræver at projektet fremlægges i alle fire bydele og vinder alle fire steder.

De projektidéer, der er gået videre i processen og som borgerne kan stemme på ved de kommende ’stemmemøder’, er i Ballerup Syd: Skaterbane for løbehjul, skateboards og rulleskøjter i Hede-Magleparken, en byttecentral og en parkourbane. I Måløv er der et projekt om en mobilscene og et overdækket aktivitetsareal. I Skovlunde er der tale om et samlingssted ved Sømosen, aktivitetsområder i Skovlunde Bypark og et toilet ved madpakkehuset. I Ballerup Nord handler det om en forhindrings- og tumleplads i Egebjerg og en Beachvolleybane ved BFC Lundegårdens baner.

Desuden er der to fælles Ballerup-projekter, nemlig en digital opslagstavle hvor alle kan komme i kontakt med hinanden digitalt og et projekt med navnet ’Mere monitor’ som skal højne kompetencerne hos unge, der dyrker musik som kunstform.

Mød op og stem

Hvis man er interesseret i at være med til at bestemme, hvilket projekt, der skal gøres til virkelighed, så kan man med fordel besøge Ballerup Bibliotek og se projektbeskrivelserne og der efter møde op til ’stemmemøderne. De finder sted onsdag den 6. januar klokken 18.30 på Ballerup Bibliotek (Ballerup Syd), torsdag den 7. januar klokken 18.30 i Kulturhus Måløv (Måløv), tirsdag den 12. januar klokken 18.30 i Skovlunde Kulturhus (Skovlunde) og endelig onsdag den 13. januar klokken 18.30 på Ballerup Rådhus (Ballerup Nord).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *