Meget mere for mange flere
Ketil-4.jpg
Den nye leder af Ballerup Idrætsby, Ketil Christensen, vil have endnu mere aktivitet for alle borgere i blandt andet Ballerup Super Arena. Foto: Flemming Schiller
Idrætsvisioner Ballerup Idrætsby har fået en ny leder. 42-årige Ketil Christensen vil give borgerne flere oplevelser i et unikt område.

Ballerup har i mange år haft et ret unikt idrætsområde med en stor multiarena, svømmehal, haller med plads til mange former for boldspil i både Ballerup og Måløv samt et stort opland, hvor der gemmer sig rigtig mange muligheder.

De ting skal spille meget mere sammen og samtidig skal Ballerup Idrætsby være en del af en stor folkelig sammenhæng, hvor klubber og brugere står for gennemførelsen af aktiviteter mens selve idrætsbyen og dermed Ballerup Kommune, skaber rammerne.

Et nyt fællesskab

Det er sådan, den nye leder af Ballerup Idrætsby, der omfatter Ballerup Super Arena, East Kilbride Badet, Topdanmarkhallen og ikke mindst Måløv Idrætsby, Ketil Christensen ser sit nye ’domæne’.

Han vil, efter eget udsagn, gøre idrætsbyen til meget mere for mange flere.

»Koncerter er jo et fællesskab. Vi går ikke kun til koncert for at høre musik, det er også for at have fælles oplevelser med vores venner og familie. Sådan er det også med idræt. Derfor skal vi have stort fokus på det fællesskab, som kan opstå i et så unikt område, som Ballerup Idrætsby. Her er så mange muligheder, både for idrætsaktiviteter, men også for meget andet,« siger Ketil Christensen, som vil sætte gang i en række partnerskaber.

Både med store og professionelle aktører som DBU, Dansk Cykel Union eller Dansk Badmintonforbund, men i høj grad også de lokale klubber og foreninger.

De lokale er vigtige

»De lokale klubber er vigtige partnere. De skal jo få tingene til at ske i idrætsbyen. Det er helt essentielt, at vi både får bredden og eliten indenfor. Man kan jo opleve professionelle cykelrytter træne inde i superarenaen, og det kan inspirere børn og unge, der også bruger hallen til at gøre noget ekstra. At vi får flere store arrangementer og får en række aftaler med store professionelle organisationer har også en stor lokal værdi,« siger Ketil Christensen, der især vil åbne idrætsbyen.

»Vi skal dyrke arenaen og de andre faciliteter, så vi både kan holde træning for de lokale U9 drenge og så afholde VM i badminton eller andre helt store events. Det handler om at vise, at vi har et helt unikt område, som kan det meste og det skal vi fortælle,« siger Ketil Christensen, der allerede kan se, at superarenaen bliver brugt mere end tidligere. Men der skal mere til.

»Når man kører ind i idrætsbyen nu, så mødes man ofte af en stor og måske tom parkeringsplads. Det skal vi gøre noget ved. Man kunne forestille sig, at der kunne tegnes basketballbaner på asfalten og gøres andre ting, så vi udnytter pladsen optimalt. Samtidig sender vi signalet, at idrætsbyen er for alle, også det mere spontane,« siger han.

Et spændende område

Netop de mange muligheder var en af de ting, som tiltalte Ketil Christensen og fik ham til at droppe jobbet i Københavns Kommune, hvor han i tre år har siddet i kontoret for byudvikling. Før har han også arbejdet som projektleder i et samarbejdsprojekt mellem 26 kommuner og Region Hovedstaden.

»Det er et rigtig spændende projekt at kunne sammenlægge de mange enheder og samle dem til et samlet tilbud til alle borgere. Ikke i fysisk forstand, men især i det signal og den branding, som idrætsbyen skal have. At kommunikere, at vi er et åbent sted, hvor alt kan og skal ske,« siger han og påpeger, at superarenaen er temmelig unik.

»Den slags haller har vi ikke mange af i hovedstadsområdet. Nu kommer der en ny på Amager, men den er stadig unik, og kan bruges til både cykling, mange former for idræt, koncerter, udstillinger og meget andet. Og det skal vi forstå at udnytte,« siger Ketil Christensen.

En fem-års plan

Han ved godt, at alle visioner ikke kan realiseres på én gang og at det kræver penge, som Ballerup Kommune ikke nødvendigvis skal betale.

»Vi kan jo ikke bare vende os mod kommunen og sige, at vi skal bruge flere penge. Derfor er partnerskaber vigtige. Men der er ingen tvivl om, at den kommunale drift betyder, at der kommer større fokus på det folkelige og på, at idrætsbyen generelt kommer skatteborgerne mest muligt til gavn,« siger Ketil Christensen, som mener, at det er en fem-års plan, som han har gang i.

»Der er så mange ting, der taler for området og vi skal bare binde det hele endnu mere sammen. Derfor er det en fem-års plan, som jeg håber at kunne gennemføre. Jeg håber sandelig, at jeg er her længe endnu, så jeg kan gøre den vision til virkelighed,« siger Ballerups nye idrætssherif, som regner med at ansætte en lederkollega, der skal hjælpe ham med at gøre de mange visioner til realiteter.

Lokalt pejlemærke

»Vi skal være en del af noget større og jeg vil gerne have, at idrætsbyen skal være et lokalt pejlemærke, et sted for alle typer brugere. Et sted, som kan bruges af alle både fra byen og oplandet. Vi har rammerne, de skal bare udnyttes bedre og vi er på vej,« siger Ketil Christensen, der har et ganske godt kendskab til Ballerup Kommune fra et tidligere job.

Så selvom han privat bor på Vesterbro sammen med sin kæreste og to børn på otte og 12 år, så er der alligevel en snert af en hjemvendt søn over Ballerups nye idrætsdirektør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *