Kommunale opgaver for millioner i udbud
kommunalt-arbejde.jpg

Billedeserie taget i forbindelse med udgivelse af Personalepolitisk Regnskab 2006. Motiver fra lokale arbejdspladser i Ballerup Kommune maj 2007.

Der er masser af mindre reparations- og vedligeholdelsesopgaver i Ballerup Kommune. Nu skal de i åbent udbud, så man sikrer gennemsigtighed og kvalitet. Foto: Privatfoto
Udbud Ballerup Kommune skal have udført mindre reparationer for mere end 55 millioner kroner.

En kommune som Ballerup har ofte en række opgaver, der løbende skal gøres. Mindre reparationer forskellige steder i kommunen. Faktisk ligger der mindre vedligeholdelsesopgaver og venter for mellem 55 og 75 millioner kroner og dem vil kommune gerne have udført bedst muligt.

Derfor sender Ballerup Kommune opgaverne i åbent udbud, hvor både små og store håndværksfirmaer kan byde ind på opgaverne. Opgaverne er i mindre skala, i størrelsesordenen 300.000 kroner og håndværkene omfatter blandt tømrere, elektrikere, murere, malere og glarmestre.

Der vil blive indgået rammeaftaler, som er en aftaleform, hvor kommunen kan bestille opgaver udført, efterhånden sombehovet opstår.

Fuld åbenhed

Udbuddet er en nyskabelse i kommunen, der skal gøre op med eventuelle tidligere indarbejdede samarbejder og samtidig give fuld åbenhed om, hvordan opgaverne tildeles, når kommunen skal have en opgave løst af et privat firma. Samtidig sikrer man sig også, at man ved det åbne udbud får mest mulig kvalitet for pengene.

En anden nyskabelse er, at brancherne har været inviteret indenfor hele vejen og i maj måned blev lokale firmaer inviteret til orienteringsmøde om det planlagte udbud.

Udbuddet finder sted i form af en såkaldt prækvalifikation, som håndværkerfirmaerne kan søge om i perioden frem til den 29. januar.

Mandag den 11. januar klokken 15 afholdes der igen et offentligt møde på Ballerup Rådhus, hvor der vil blive givet detaljeret information om udbuddet og den fremgangsmåde, der skal benyttes, når man ønsker at afgive tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *