Julestue i Pederstrup
julestue-pederstrup-copy.jpg
Der er julestue på Ryttergården i Pederstrup på søndag. Her vil folkedanserne vise deres trin og spillemændene sørger for festlig musik dertil. Foto: arkivfoto
hygge Der er godt gang i julestemningen i landsbyen Pederstrup på søndag.

Søndag den 6. december kan man komme til folkedansernes traditionsrige julestue på Ryttergården i Pederstrup landsby, Pederstrupvej 49.

Fra klokken 11.30 kan der købes gløgg og æbleskiver, kaffe/te, øl, vand og vin – eller man kan spise den medbragte mad.

Klokken 12 åbner salgsboden åbner i Hestestalden og tombolaen i Loen – begge steder optræder spillemændene i perioden 13 til 15.30.

Klokken 14 er der opvisning i folkedans i Hestestalden og 14.30 i Loen, hvor også publikum bydes med op til dans.

Se mere på www.ballerupfolkedanserforening.dk.

Julestue på museet

Samme dag er der julestue på Ballerup Museum, der holder åbent fra klokken 10 til 15, hvor de hjælper alle fremmødte med at komme i god gammeldags julestemning med masser af juleaktiviteter, juleudstillinger og bedstemors kaffestue.

Man kan blandt andet klippe julestads eller lave pastaengle og julekort i skolestuen. Eller man kan lave udendørs julepynt til haven med foderkugler til fuglene foran det julepyntede Skomagerhus.

Det er også muligt at få taget et ”retrobillede” af sig selv og sin familie i historisk bondetøj, at høre lirekassemanden spille, besøge bedstemors kaffestue med julebag i Store Peters Hus og meget andet.

Museet-Julestemning-copy Museet-Jul-i-bondens-stuer-copy

Fotos: Erling Lykke Jeppesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *