Hovedløs renovering af lejlighederne i Ellebo
Debat  Jeg har boet i Ellebo, som i sig selv er et kedeligt betonbyggeri, siden 1980.

Igennem årene har jeg dog, når der har været råd til det, fået og selv gjort mange ting ved lejligheden som jeg har haft og stadig har stor glæde af, blandt andet: Pænt nyt køkken, skydedør fra stuen til altanen, fliser fra gulv til loft på badeværelset, brusekabine og træloft på badeværelset, træloft og trægulv i entre samt nye dørpaneler, ekstra lækkert tapet i hele lejligheden, væg-til-væg-gulvtæpper i tre rum og træloft i stuen.

Nu skal det hele imidlertid rives ned og flere vægge flyttes. Min stue bliver cirka en meter kortere, da betonvæggen i stuen skal flyttes til fordel for et større badeværelse, da lejligheden skal være en tilgængelighedslejlighed.

Ligeledes skal jeg selv sørge for opsætning af alt mit bohave efter renoveringen, hvilket også koster. Hertil kommer nye gardiner, gulvtæpper, lamper med videre. Det har jeg simpelt hen ikke råd til som pensionist.

Jeg får ingen kompensation for nogen af de forbedringer og dermed penge, som jeg selv har lagt i lejligheden, og som jeg stadig betaler på. Jeg kan ikke mere have alle mine møbler, da stuen jo bliver mindre.

Under hele renoveringen skal vi alle bo i vores lejligheder, mens alt bliver revet ned, vægge flyttet, altanen revet ned, køkken og bad renoveret og med opsætning af toilettelt i stuen. Det byder man en 72-årig borger i Ballerup Kommune.

Min husleje vil i første omgang stige 800 kroner per måned, hvortil jeg ikke får boligsikring.
Hverken bestyrelsen eller KAB, som stod for de mangelfulde og skønmalede tegninger ved afstemningen, og som ikke ret mange forstod, har været til megen hjælp siden.

Mon ikke en stor del af de 80 procent Ellebo’ere, der stemte for denne renovering, føler sig taget ret meget ved næsen, da man jo ikke kunne nå at danne sig et rimeligt overblik over de tegninger og konsekvenser, som renoveringen ville få, da vi ikke havde fået nogen tegninger på forhånd?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *