Frivillige cykler med de ældre
cykler-til-ældre-copy.jpg
Tre nye rickshawcykler skal give de ældre mulighed for at komme rundt i kommunen med frivillig pedalkraft. Foto: Cykling uden alder
på tur Tre nye rickshawcykler og et hold frivillige piloter vil hjælpe ældre med at komme rundt i kommunen.

Kommunens ældre borgere kan inden længe sætte sig godt til rette under varme tæpper og komme rundt i Ballerup og omegn på cykel. Foreningen ’Cykling uden alder’ lancerer i samarbejde med Frivillig Ballerup og Dansk Cyklist Forbund tre eldrevne rickshawcykler.

Ballerup kommune har sponsoreret de to cykler, der får base på plejecentrene, Sønderhaven og Rosenhaven. Den sidste cykel, som den lokale afdeling af Dansk Cyklist Forbund har søgt og fået bevilget, kommer til at køre fra Kirstinehaven.

Cyklerne giver de ældre mulighed for at tage til lokale arrangementer eller besøge familie og venner. Hvis der er behov, hjælper plejecentrenes personale med at booke en af de tre rickshaws, og et team af frivillige piloter sørger for pedalkraft.

Projektet er først og fremmest rettet mod ældre der bor i pleje- eller ældrebolig – men på sigt også ensomme i eget hjem, så alle ældre i kommunen får mulighed for at komme ud og opleve nærmiljøet, møde venner, nyde en kop kaffe på café, lave småindkøb ellerdeltage i arrangementer rundt om i kommunen.

Projektet lanceres på kick-off mødet for interesserede den 7. december på Tapeten klokken 12, hvor frivillige piloter bliver tilknyttet cyklerne og får undervisning i at styre dem. Hvis man vil høre mere, eller kunne tænke sig at blive pilot på projektet, er man velkommen til at møde op denne dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *