Flygtninge rykker ind i Smørum
Flygtningeboliger-2.jpg
Der er gang i opførelsen af de nye midlertidige flygtningeboliger ved Smørum Kulturhus. Ifølge planen skal der indrettes 30 boliger i tre pavilloner og de skal bebos i løbet af sensommeren eller efteråret 2016. Foto: Privatfoto
Asyl 30 nye boliger bliver nu indrettet til flygtninge ved Smørum Kulturhus. Indflytning sker formentlig i efteråret.

Mange har bemærket, at der er ved at blive opført en række boligpavilloner ved Smørum Kulturhus, tæt på grænsen til Ballerup.

Det drejer sig om i alt 30 midlertidige boliger, der er ved at blive indrettet til flygtninge, som efter planen skal flytte ind i sensommeren eller efteråret 2016.

Det er Egedal Kommune der har besluttet placeringen af de 30 nye beboere, som en del af de i alt 177 flygtninge som kommune skal have i løbet af 2016 og at de nye pavilloner skal ligge netop ved Kulturhuset er der en grund til.

Tæt på hverdagen

»Det handler om, at vi skal placere flygtningene så tæt på hverdagslivet som muligt. De nye beboere skal jo kunne købe ind, vaske og gøre alle de ting, som man kan i et almindeligt dagligliv. Det er jo mennesker, der kommer fra modtagelsen og som har været igennem et forløb og nu er klar til at komme ud i samfundet. Så derfor er det vigtigt, at de kommer tæt på hverdagen. Samtidig handler det også om, at området i forvejen var udstykket til boliger og derfor skulle vi ikke til at lave en lokalplan, der tager otte måneder at udarbejde. Det skal gå relativt hurtigt i den situation vi står i,« siger Ib Sørensen (A), formand for Planudvalget i Egedal Kommune.

Fleksible boliger

Der er tale om tre pavilloner med i alt 10 boliger i hver, alle sammen fleksible boliger, der kan indrettes efter hvem der kommer til at bo der. Der er tale om fuldt funktionelle boliger.

»Det er midlertidige boliger, der kan fungere i op til fem år. Vi regner med tre år, men det afhænger af, hvornår vi kan skaffe permanente boliger. Men det er velfungerende boliger med isolering og alt muligt. Jeg vil endda sige, at de på nogen områder er bedre end de permanente boliger, der er opført i 60’erne og 70’erne og ikke er blevet moderniseret, så det er bestemt boliger, der er beregnet på at fungere,« siger Ib Sørensen.

Hastig udvikling

Indflytningsdatoen er altså sat i sensommeren eller efteråret, men det kan rykkes.
»Presset er stort, og der sker hele tiden en udvikling, så måske kan tidspunktet rykke sig. Men indtil videre siger vi efteråret,« siger Ib Sørensen.

Der har allerede været afholdt borgermøder om opførelsen af flygtningeboligerne og området i Smørum var et af de seneste, hvor borgerne blev orienteret.

»Vi har afholdt en række informationsmøder for at fortælle vores borgere, hvad der sker. Vi har netop fået at vide, at vi skal modtage 33 flere flygtninge end planlagt i 2016, men området ved kulturhuset skal indrettes som hidtil planlagt. Det er vigtigt for os, at vi er på forkant med udviklingen og at vores borgere får ordentlig information om, hvad der sker,« siger Ib Sørensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *