Der er kroner i støjvolde
stoejvold-copy.jpg
Det er på strækningen mellem de to hvide pile, der skal laves støjvold af overskudsjorden fra Novo. Foto: Privatfoto
Motorvej Ballerup Kommune laver støjvolde langs motorvejen - og det er en god forretning.

Det er ren win-win for Ballerup Kommune at lave støjvolde langs motorvejen. Og derfor fortsætter de nu med at udvide den langs Ballerup Idrætspark og golfbanen ned forbi Svanesøen.

27.000 ton jord er på vej og det skal fordeles i et bælte langs Motorring 4. Jorden kommer fra Novos byggeri ved Kildedal og der er gode penge i at aftage jorden. Helt præcis 2,5 millioner kroner for portionen fra Novo – dertil kommer den store mænge jord som kommunen allerede har aftaget og lavet støjvolde af, der har indbragt omkring 6,4 millioner kroner.

»Det er en nyttiggørelse af overskudsjord, der ellers betragtes som affald, og de tilbagemeldinger vi har fået fra folk omkring støjvoldene er virkelig positive. Voldene er både støjreducerende, de skjuler motorvejen, så man ikke ser bilerne og så tjener vi altså også penge på den,« fortæller Martin Lose, der er byplanlægger i Ballerup Kommune.

»Som det er nu, er der utrolig meget trafikstøj ved Svanesøen, så den der naturoplevelse med at gå en tur om søen og lytte til fuglekvidder, den er der ikke rigtig. Det håber vi at kunne lave om på, når vi får lavet støjvolden,« tilføjer han.

Man tilstræber at forme støjvolden, så det kommer til at se ’’naturligt’’ ud og ikke være sådan en snorlige top. Derudover skal der lægges et tunnelrør ind under motorvejen ved Svanesøen, så dyr og mennesker – samt åen naturligvis – kan komme igennem.

Kommunalbestyrelsen gav på sit seneste møde grønt lys til at gå i gang med etableringen af tunnelrøret, da dette skal være på plads før man begynder at læsse jord på og anlægge støjvold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *