Der er hjælp at hente
It-cafe-Smørum-2-copy.jpg
It-caféen er for alle - både garvede brugere, der søger løsning på et specifikt problem, og nybegyndere som skal i gang med pc, smartphone eller iPad. Foto: privatfoto
computer Smørum Bibliotek tilbyder gratis it-hjælp hver torsdag, hvor frivillige står klar i it-caféen.

I Egedal Kommunes it-café i Smørum, som holder til på biblioteket, kan man gratis få løst sine it-problemer eller blive bedre bruger af pc, iPad eller smartphone. Hver torsdag fra klokken 14 til 16 står frivillige it-vejledere klar til at hjælpe.

It-cafeen blev etableret for halvandet år siden for at hjælpe borgere med at blive mere digitale. I dag er opgaverne mangeartede og meget forskellige. Cafeen er for alle, men flest ældre henvender sig. Der er såvel garvede brugere, der søger løsning på et specifikt problem som førstegangsbrugere, der skal have en computer op at køre eller i gang med en iPad.

»Mange er gengangere og kommer uge efter uge og får derved løbende forbedret deres it-færdigheder i et tempo, som passer til dem. Der er ingen problemer, der er ”dumme” eller ”uvæsentlige”, alle bliver taget alvorligt og forsøgt løst. Kan man ikke huske, hvordan det var man skulle gøre, når man kommer hjem, så kommer man blot igen en af de næste torsdage for at få det repeteret – og det er der mange, der gør,« fortæller de frivillige fra caféen.

Udvider med jobsøgning

»Det er dejligt nemt at få hjælp her, så behøver jeg ikke at vente på, at mine børnebørn har tid til at hjælpe mig,« fortæller Kirsten Møller, der er gæst i caféen og både har medbragt en ældre computer, som skal gøres brugsklar og en MP3 afspiller der skal kunne afspille lydbøger.

»Jeg har været her flere gange og har fået god hjælp både med at opdatere opsætningen af min computer men også med at få installeret lydbøger, musik og lignende,« tilføjer hun.

Smørums it-café har ni it-vejledere med forskellig baggrund, hvilket gør, at der kan løses mange forskellige it-problemer. I november udvides it-cafeens arbejdsområde til at hjælpe jobsøgende med at bruge kommunens Joblog, som er obligatorisk for alle jobsøgende uden arbejde.

Endvidere har IT-cafeen etableret et tæt samarbejde med Ældre Sagen i Ledøje-Smørum, således at de på sigt sammen kan udbygge aktiviteter på it-området.

It-cafe-Smørum-(1)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *