Børnene bagte for en god sag
julebag_11.jpg
Børnene klar til det helt store kagesalg. Foto: Flemming Schiller
indsamling Børnene på Klakkebjerg Fritidscenter bagte og solgte julekager til fordel for børne- og ungehospice Lukashuset.

Der duftede himmelsk i caféen på Klakkebjerg Fritidscenter i Måløv, da Ballerup Bladet kiggede forbi torsdag eftermiddag. I køkkenet knoklede en gruppe børn med de sidste af mange plader småkager, andre pakkede dem fint i små poser og ved et bord sad nogle piger klar til det helt store kageudsalg.

Galleri: Se billeder fra vores besøg

»Vi har bagt hele ugen. Jødekager, vanillekranse, pebernødder, brunkager og havregrynskugler,« remser en af pigerne i køkkenet, Anna, op.

Torsdag og fredag skulle kagerne så sælges til børnenes forældre – og andre, der måtte komme forbi fritidscentret og blive lokket indenfor af den liflige småkageduft.

Men pengene skal hverken gå til nye computerspil eller ture i zoo. Børnene på fritidscentret har nemlig valgt, at alle pengene skal gå til det nyåbnede børne- og ungehospice Lukashuset i Hellerup.

»Vi ville gerne have at pengene skulle gå til nogen, der har det svært, så vi stemte om det. Enten ville vi give pengene til de hjemløse eller Kræftens Bekæmpelse eller Lukashuset – og så valgte vi Lukashuset,« fortæller Anna og tilføjer:

»Så vi gør både noget godt for nogle andre og hygger os med vores venner samtidig.«

»Og kommer i julestemning!,« siger en anden.

Børnene har selv ringet til Sankt Lukas Stiftelsen, der driver Lukashuset, og talt med direktøren Søren Bønløkke.

»Han blev rigtig glad for at vi ville hjælpe, og han syntes, at det var rigtig godt, at det var børn, der gjorde det,« fortæller Anna.

Nu er børnene spændt på, hvor mange penge det bliver til, når alle kagerne er solgt og kassen talt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *