Beboersammensætningen betyder meget
Debat Efter et godt møde med boligselskaberne omkring fleksibel boliganvisning og det boligsociale arbejde i de almene boliger, hvor forfatter og debattør Lars Olsen kom med et fremragende oplæg omkring almene boliger og den store ulighed, der er vokset frem i Danmark det sidste årti.

Og den prioritering Venstre-regeringen har omkring den almene bolig udvikling. Man har sat flygtningeminister Inger Støjberg til at bestyre boligområdet, hvor man har startet med at låse grundskylden for boligejere – dog ikke dem der bor alment. Snak lige ulighed her (vi kunne godt tænke os en boligminister igen, der arbejder seriøst med de almene boliger).

Det satte de gode diskussioner ved bordene i gang

Vi føler os på tryg grund vedrørende den nys vedtagne Ballerupmodel, der skal sikre fleksibel udlejning og en afbalanceret beboersammensætning i almennyttige boliger.

De bestyrelsesmedlemmer vi har talte med havde faktisk i mange år efterlyst sådan en model.
Det boligsociale arbejde fortsætter også, efter en 50/ 50 model. Her skal bestyrelsen sende ansøgninger ind om projekter, og selv stille med 50 procent. Og det er det forbyggende arbejde der vil have forrang.

Vi har begge set her i Eskebjerggård, hvor godt det er gået. At forandre et bolig kvarter fra et sted, man helst ikke ville bo i, til et velfungerende sted at bo.

Her styrede man beboer-sammensætningen og fik en masse resursestærke ind i lejlighederne, hvor man samtidig lavede forbyggende socialt arbejde med genbrugscentral, beboerrådgiver, der skabte en masse aktiviteter, så nye og gamle beboere lærte hinanden at kende.

Nu er det så op til beboerbestyrelserne og kommunen at få sat fleksibel bolig udlejning og nye boligsociale tiltag på skinner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *