Vi forstår det ikke
Debat De ældre får mere hjælp, siger kommunen.

De fremhæver alt det gode, der bliver gjort, men glemmer at fortælle om det de nedlægger. Der er tilført nye ressourcer til ældreområdet i det nye budget, siger de.

Det er som om, at de stærke ældre, der stadig er mobile, stadig har deres ægtefælle og måske også bil, de kan komme rundt til flere forskellige tilbud. Det og så det sociale samvær det giver, holder den gruppe i gang, og det er supergodt.

Der bliver også på plejecentrene indført aktiviteter for grupperne: pleje, ældre og fællesboliger, også fint.

Men hvad med os ældre, der bor i egen bolig?

Af årgangene 1930-1950, er mange slidte efter et langt arbejdsliv, kan være reserverede eller have lavt selvværd, vi har vores a-centre. Alle er velkomne, det sørger vores a-team for. De ved hvor der skal sættes ind, hvem der passer hvor.

De mennesker der spreder glæde og omsorg og som giver tryghed til vores gruppe, der ikke har andre tilbud, de er blevet sparet væk.

Forstå det hvem der kan, vi kan ikke.

1 kommentar om “Vi forstår det ikke”

 1. Merete Hørding siger:

  Er Ballerup en god kommune at blive gammel i? Eller skulle de unge i god tid overveje, om de skal købe hus her? Det er så nemt at spare på de ældres vegne. Alt tyder på, at ældre holder sig mentalt friske i længere tid, hvis de dyrker motion og er sammen med andre. Men der er en gruppe ældre, som ikke har den samme udfarende adfærd som en 40-årig, og som kan være plaget af fysiske skavanker, der yderligere hæmmer initiativet til at tage kontakt og selv henvende sig på de mange steder, som politikerne remser op. Mange er afhængige af hjælp udefra og har ikke råd til taxa hver uge. Politikerne tror åbenbart at alle er ens, blot de kan være i egen bolig.
  Man undskylder sig med, at man bruger pengene på akutte aflastningspladser, så liggetiden på hospitalerne bliver kortere. Det er vist også på tide. Jeg erindrer, at Ballerup Kommune var den kommune, som havde den længste “opbevaringstid” af færdigbehandlede patienter, da jeg arbejdede i ældrepsykiatrien. Og det har jo også været dyrt – op mod 2000 kr. pr. dag.
  Jeg forstår ikke, at en gammel socialdemokratisk kommune som Ballerup ikke er mere lydhør overfor sine mangeårige skatteydere. Det er få penge at spare
  – især hvis behovet for plejehjemsplads rykker nærmere, når man ikke stimuleres mentalt.
  Merete Hørding
  Læge og fagjournaliststuderende
  Ulveåsen 6
  2765 Smørum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *