Vi er i gang med at forbedre lysreguleringerne
Debat Kære Anders. I Ballerup Kommune har vi stor fokus på vores lysreguleringer, og har fået udarbejdet en større gennemgang af kommunens 47 lysreguleringer.

I foråret 2015 udførte vi en lang række tekniske ændringer i ni lysreguleringer i Lautrupområdet, som har betydet en markant bedre trafikafvikling i området.

I løbet af de næste par måneder laver vi tilsvarende ændringer i lysreguleringerne på Hold-an Vej, hvor der vil komme grøn bølge i den nordlige del af Hold-an Vej i begge retninger.

Ydermere kobler vi disse lysreguleringer op på bussernes systemer, så vi kan give busserne bedre fremkommelighed gennem Ballerup Bymidte.

De lysreguleringer du nævner på Ballerup Byvej ligger på en del af statsvejnettet, og hører helt rigtigt ind under Vejdirektoratet. Ballerup Kommune er netop nu i tæt dialog med Vejdirektoratet, da Ballerup Byvej og Måløv Byvej mellem Ring 4 og Kildedalsvej fra årsskiftet overgår til kommunal vej. Fra den 1. januar 2016 er det derfor Ballerup Kommune der ejer og drifter disse lysreguleringer.

I forbindelse med overtagelsen af vejen og de tilhørende lysreguleringer, er Vejdirektoratet i gang med at lave signaltekniske ændringer, der gør, at der, så vidt det er muligt, vil komme grønne bølger på Ballerup Byvej og Måløv Byvej. Helt konkret vil krydsene fra Ring 4 til Vestbuen blive koblet sammen som én helhed mens krydsene fra Måløv Parkvej til Kildedalsvej ligeledes vil blive koblet sammen som én helhed.

Om det så i praksis er muligt at lave grønne bølger i begge retninger af vejene på samme tid, afhænger blandt andet af den indbyrdes afstand mellem krydsene og hastigheden på vejen.

I 2016 vil Ballerup Kommune fortsætte med at lave tekniske ændringer i flere af kommunens lysreguleringer, så vi dels kan få en bedre fremkommelighed i kommunen, dels kan gøre det mere sikkert at færdes i trafikken og dels at få afviklet trafikken mere gnidningsfrit.

2 kommentarer om “Vi er i gang med at forbedre lysreguleringerne”

 1. Martin Edens siger:

  Helle,

  når I nu overtager strækningen mellem Vestbuen og Måløv Parkvej, får I så også staten til at udbedre de skader der er på vejen som følge af tunnelbyggeriet ? Den har jo ikke været jævn på noget tidspunkt siden byggeriet blev færdigt tilbage i 2013.

  Jeg har løbende gjort din afdeling opmærksom på dette siden at vejen blev åbnet fuldt for normal drift, men intet er der sket og bilerne hopper og danser fortsat hvergang man passerer henover tunnellen.

  Det ville have været klædeligt og udtryk for rettidig omhu, om man havde sikret sig at Staten sørgede for dette, inden man overtog vejen i kommunen.

  /Martin

 2. Helle Tiedemann siger:

  Det bringer jeg videre med det samme Martin, jeg ved at vi er opmærksomme på hvilken stand vejen er i når vi overtager den.

  Hilsen Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *