Vejen til en bedre jul
mission_julehjlæp_7.jpg
Det kan blive en hård jul for Lene Nanette Gævric, som i år har måttet søge om julehjælp. Det kan gøre, at hun og hendes søn får en jul, der bare minder om den, som de fleste andre har. Foto: Flemming Schiller
Julehjælp Mission Julehjælp er for femte gang klar til at samle ind til folk, der ikke har meget at holde jul for. En af dem der håber på en lidt bedre jul er Lene Gævric.

Snart pibler julen ind i alle vores sanser. Der er julepynt i gaderne, de farverige kataloger vælter igen ind ad brevsprækkerne og lokker med alt det, som man skal ønske sig under træet. Duften og lydene forstærkes lidt mere i december måned.

Men for nogen er julen slet ikke så hyggelig endda. Det er mennesker, der af forskellige årsager ikke har penge til at holde en jul for sig selv eller for deres kære.

For de mennesker er Mission Julehjælp en redningsplanke, de kan håbe på.

Giver en bedre jul

Mission Julehjælp er en indsamling, der finder sted den 28. november i store dele af Ballerup. Det er sognene i Ballerup og socialdemokraterne, der står bag indsamlingen, som udelukkende har til formål at hjælpe fattige borgere til at få en bedre jul.

Projektet blev sat i gang i 2011 af Charlotte Holtermann, der nu er socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen. Hun har selv været så meget på spanden, at hun måtte søge om hjælp og det fik hende til at sætte ’Mission Julehjælp’ i søen. Alle penge der samles ind går til sognene, der ubeskåret giver penge til de trængende.

Indsamlerne går ikke fra dør til dør, men står på strategiske steder i Ballerup f.eks i Centrumgaden, i Ballerup Centret og andre steder i byerne, hvor mange mennesker færdes. Charlotte Holtermann kan tydeligt mærke, at der er en stor villighed til at give.

»Vi mærker generelt en stor opbakning, men det er påfaldende, at vi faktisk får mest i de områder, hvor folk har mindst,« siger hun.

Livet er en kamp

En af dem, som i år har søgt om hjælp fra Mission Julehjælp er Lene Nanette Gævric. Hun har i mange år været ansat i en fagforening, haft en solid økonomi og har haft råd til de ting, man skal have. Men i 2001 fødte hun sin søn og fik en voldsom depression og siden har hendes tilknytning til arbejdsmarkedet været meget sporadisk. Med deraf følgende økonomiske problemer.

»Siden jeg fik min depression og blev fyret fra mit ellers gode job, så har mit liv været en kamp. Ikke mindst fordi jeg ikke kan give min søn alle de ting, som alle de andre børn får. Det piner ham og det piner mig. Jeg har sat en ære i at klare mig med de få midler jeg har og jeg har ikke brugt penge på mig selv i mange år. Men jeg har 25-30 kroner om dagen til os begge to på kontanthjælp, når udgifterne er betalt, så nu er det blevet så stramt, at jeg har søgt julehjælp. Det vil kunne give os en bedre jul,« siger Lene, der er meget præcis med, hvordan hendes jul ellers ville være.

»Så ville det måske være et juletræ fra skoven og en pose chips,« siger hun.

Ikke flov

Der er et stort tabu, når det kommer til at søge julehjælp, og det mærker Lene Gævric også. Men hun vælger at ignorere det.

»Jeg vil ikke være flov over det. Det er et livsvilkår for mig og uden hjælp ville juleaften være en ganske almindelig aften. Det handler ikke så meget om mig, men om at min søn kan få en ordentlig aften, Så derfor har jeg søgt. Det ville betyde alverden for os, hvis vi kunne få en hjælpende hånd,« siger Lene Nanette Gævric.

Julehjælpen består af et gavekort til udvalgte butikker, så man kan købe en del basale juleting, lidt gaver og mad og dermed føle sig som en del af det ’normale’ samfund.

mission_julehjlæp_13

Charlotte Holtermann (A), har selv været nødt til at søge julehjælp engang. Siden tog hun initiativ til ’Mission Julehjælp’ som blandt andet Lene Gævric nu måske kan nyde godt af. Foto: Flemming Schiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *