Tommy hjemvendt fra det vildeste verdensmesterskab
Tommy-Dyg2-copy.jpg
Tommy Dyg har kun dyrket OCR i et halvt år, men kom allerede efter en måned med på et af de bedste danske hold indenfor sporten ’ The Skull Hunters’, som han nu træner fast med. Foto: Privatfoto
OCR 18-årige Tommy Dyg fra Skovlunde er blandt de bedste OCR-løbere i landet og har netop deltaget i verdensmesterskabet i USA.

Der dukker hele tiden nye sportsgrene op – og et af de sidste nye skud på stammen er den hastigt voksende OCR. OCR står for Obstacle Course Racing, som oversat til dansk betyder forhindringsbaneløb – men ikke forstået som forhindringsløb på en atletikbane. Det er mere militært inspireret med vilde og vovede forhindringer ude i frit, kuperet terræn.

For eksempel kan deltagerne blive udsat for klatring, diverse vand-forhindringer, udspring fra høje steder, at skulle slæbe eller bære noget virkelig tungt undervejs eller at skulle smyge sig gennem smalle, mørke, klaustrofobiske huler.

I denne sportsgren har 18-årige Tommy Dyg fra Skovlunde gjort sig rigtig godt bemærket – faktisk så godt, at han netop er hjemvendt fra deltagelse i verdensmesterskaberne: OCRWC i Ohio, USA.

Nordisk kriger

Tommy Dyg havde kvalificeret sig til OCRWC ved at komme blandt de 20 bedste mænd – han blev nummer 14 – i ’Nordic Race – The Warrior’ i Århus i juni måned. Og han var mere end spændt, da han tilmeldt i aldersgruppen 18-24 år pakkede tasken og satte kursen mod Ohio, hvor verdensmesterskaberne fandt sted i weekenden den 17.-18. oktober.

Lørdag var der individuelle løb og søndag var der holdkonkurrence. Tommy Dyg fortæller om første dag på pladsen, hvor han står foran en rute på 16,8 kilometer med 53 forhindringer af forskellig art:

»Jeg ankom cirka klokken 06.30 på eventpladsen og solen var ikke stået op endnu. Termometeret stod på 0 grader celcius og det var koldt. Meget koldt.«

Gennem floden tre gange

Tommys gruppe bliver skudt af sted klokken 9 og herefter følger den ene udfordrende forhindring efter den anden.

»Da vi er to kilometer inde på ruten, når vi til en flod der skal passeres. Jeg gentager: 0 grader og en flod der skal passeres. Det var iskoldt, vandet gik til brystet og ens krop var nedkølet totalt. Vi kommer op og kun 40 meter længere henne skal floden passeres igen. Det sker i alt tre gange, og så var ens hænder for alvor kolde og man kunne virkelig føle presset i kroppen,« fortæller Tommy, der dog får kæmpet sig gennem hele banen og fuldstændig udmattet kaster sig over målstregen efter to timer og fyrre minutter.

»Jeg må ærligt indrømme, at da kommentatoren siger ’congratulations, you have done it! you have finished the OCR World Championship 2015 as a 18 year old guy. Well done Tommy Dyg from Denmark!’ og jeg får overrakt medaljen af medaljepigerne, fælder jeg en tåre. Efter alt det jeg havde været igennem. Wow. Jeg overskred min grænse mange gange og har lært noget helt nyt om mig selv. Jeg er stærkere end jeg troede og jeg giver aldrig op, lige meget hvad jeg bliver udsat for i et OCR løb,« fortæller Tommy Dyg om oplevelsen.

Tommy blev nummer 24 i sin aldersgruppe, hvor cirka 120 deltog og nummer 224 ud af alle deltagere i OCRWC.

Klar igen til næste år

Søndag stod den på holdkonkurrence, hvor Tommy sammen med de andre danskere i ’The Skull Hunters’ lander på en flot 20. plads ud af 100.

»Overordnet set, har OCRWC været en kæmpe stor oplevelse for mig og der er ingen tvivl om, at hvis jeg kvalificere mig igen til næste år, så står jeg på startlinjen igen! Det var både en følelsesmæssig rutsjebanetur og fysisk hård udfordring, hvor grænser blev prøvet, men det har gjort mig mere fastlagt på, at det er OCR jeg vil dyrke,« fortæller en træt men også meget tilfreds sportsmand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *