Svar til Mette Hedegaard
Debat  ELLEBO skal renoveres, Men den renovering realiseres ikke helt efter beboernes ønske.

Den 20. januar 2015 blev beboerne præsenteret for en renoveringsplan. Her blev vist 34 plancher, hvoraf nogle vendte på siden, andre vendte op/ned og nogle var forkerte med tegning over lejligheder, der reelt ikke findes i byggeriet.

Planen omfatter:
* 60 et-vær. lejl. nedlægges.
* 60 lejl. får et vær. tillagt fra den nedlagte lejl., så den bliver på 5 vær.
* 60 lejl. får ligeledes tillagt et antal m2, så den bliver på 4 vær. i stedet for 3.
* 12 lejl. får nedlagt et vær., da der skal være gennemgang på trappen ud til havesiden.
* 40 lejl. nyopføres på taget af de 4 blokke.
* 64 lejl. ombygges til handicapboliger ifb. med 8 nye elevatorer.
* Resterende 3-vær. lejl. skal have nye toiletter, køkkener og vinduer som alle lejligheder.
* Nuværende altaner rives ned og ombygges.

Imidlertid blev projektet vedtaget, men jeg er helt klart af den overbevisning, at ikke mange havde forstået omfanget eller konsekvenserne af denne ”helhedsplan”.

Den 24. juni – altså 4 måneder efter afstemningen – fik de berørte lejere et brev med oplysning om huslejestigning og ombygning. Det betyder huslejestigninger på mellem 1.000 og 2.700 kr. pr. md.

Fem måneder efter mødet den 20. januar kom der tegninger, som folk kunne forholde sig til, og mange beboere er i dag fortvivlet over, at de føler sig nødtvunget til at flytte. Adskillige har boet i ELLEBO i mere end 51 år.

Ejendommen trænger til at blive renoveret ja, men de fleste beboere har bestemt ikke ønsket lejlighedssammenlægninger, nedlægninger af lejligheder og total ombygning.

Der er mangel på boliger til flygtninge og studerende. Havde det så ikke været på sin plads at øge antallet af eksisterende boliger ved f.eks. at tillægge et vær. til den 1-vær. lejlighed?

Kommunalbestyrelsen har godkendt projektet. KAB nyder godt af de mange penge, som projektet kaster af sig, og Ballerup Ejendomsselskab/her ELLEBO bliver nogle storfamilier (hvem?) rigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *