Sonny på vej mod det store gennembrud
sonny_boy_8-copy.jpg
22-årige Sonny Lindberg har ikke nogen ’’plan b’’ hvis skuespil-drømmen brister. Men han føler sig nu også rimelig sikker på, at han nok skal klare det. Til foråret har han blandt andet hovedrollen i en ny dansk spillefilm ’Anti’. Foto: Flemming Schiller
Sonny Lindberg fra Ballerup har rygende travlt. Siden 2013 har han satset alt på drømmen om en karriere som skuespiller - og det ser lovende ud med hele tre spillefilm på vej til foråret 2016.

Måske har du set ham før. Hvis du har, har du lagt mærke til ham. Det specielle insisterende blik i de blå øjne, omkranset af lange lyse vipper. Og håret – det vilde, krøllede rødblonde hår, der vil i alle retninger. Det er et ansigt man husker.

Og måske har du set netop det ansigt vride sig omkring en kæmpe Big Salsa burger i Mc Donalds reklamefilmen, hvor en pige taber sin jakke og fyren samler den op med foden, fordi burgeren kræver to hænder.

Det ansigt tilhører 22-årige Sonny Lindberg fra Ballerup. En ung fyr med en gammel drøm. En drøm han har satset 100 procent på i de seneste par år – en indsats der har givet pote og nu også – langsomt men sikkert – smør på brødet.

»Altså det er første gang siden sommeren sidste år, hvor jeg ikke har haft et projekt, som lå og ventede, når det her er overstået,« fortæller Sonny, der for tiden har travlt med optagelserne til en ny spillefilm ’Anti’, der kommer i biograferne til næste år.

Ud over Anti, hvor han spiller én af hovedrollerne, har han også to andre spillefilm på vej, hvor han har endnu en hovedrolle og en supplerende rolle. Et hurtigt kig på hans cv viser da også, at han de seneste par år har væltet sig i roller – mange af dem ganske vist i små nichefilm, kortfilm, en musikvideo og den føromtalte reklamefilm, men listen tæller også et par afgangsfilm fra Den Danske Filmskole og Københavns Film og Fotoskole blandt andet.

»Ja, altså det går faktisk meget godt. Jeg er taknemmelig for hver eneste rolle, jeg har spillet. Til sammen har de – en for en – overbevist mig om, at jeg går ned ad den rigtige vej. En vej der dette forår ser ekstra lys ud,« siger Sonny, der heller ikke lægger skjul på at han har satset alt på skuespillerdrømmen.

»Hvis ikke det her lykkes, så er jeg rimelig fucked,« griner han og fortæller, at han har droppet først gymnasiet siden HF for at kunne koncentrere sig fuldt ud om skuespillet.

En lille abe

Men hvor kommer den fra, den altoverskyggende lyst til at være på og spille skuespil?
For Sonny begyndte det tidligt, da han som femårig første gang mærkede glæden ved at stå på en scene.

»Jeg spillede Abu, den der lille abe i Aladdin, som femårig. Jeg kan huske, at jeg havde brune nylonstrømper på og hoppede rundt og opførte mig fuldstændig som en lille abe. Jeg levede mig helt vildt ind i rollen og synes, at det var rigtig sjovt,« forklarer Sonny og lave abefagter med arme og ben.

Siden spillede han en del teater i skolen og som 16-årig tog han på en særlig performance-efterskole, hvor han også gjorde sig bemærket og blev hædret med skoleprisen som ’årets performer’.

Dernæst fulgte en tid på et amatørteater i Holte og det var i en af disse forestillinger, Sonny blev ’’opdaget’’ af en talenspejder fra et castingbureau.

Den første film han spillede med i var ’Flokken’ en afgangsfilm fra Den Danske Filmskole i 2013.

»Jeg var igennem fire castings. De havde allerede fundet de andre medvirkende, men de mangle hovedrollen. Det var meningen at vi skulle ligne nogle på 15-16 år og jeg var 19, så jeg var ikke sikker på om de kunne bruge mig,« siger Sonny.

Men det kunne de – og hans første rolle – og hovedrolle – var en realitet.

»Jeg var lige startet på HF, men fik lov til at tage fri en måned for at lave ’Flokken’. Men efter den begyndte det bare at tage fart, så jeg besluttede at droppe ud og satse fuldt ud på skuespillet,« forklarer Sonny.

Flyttet hjemmefra

Som ny i branchen er der dog lang vej til, at man kan leve af de roller, man får.

»Jeg begynder langsomt at tjene lidt penge på det. Men der har da været måneder, hvor jeg stort set har levet af det mad, jeg fik på filmset og sådan,« siger Sonny og tilføjer:

»Jeg boede hos mine forældre i starten, og så arbejdede jeg som julehjælp og postbud og var på en tankstation for at skaffe penge.«

For et år siden flyttede han hjemmefra og fik en lille lejlighed i Ballerup og selvom han stadig ikke kan leve af skuespillet, er han fast besluttet på at det er den vej han vil gå.

»Jeg har ikke gået i skole i tre år, jeg har ikke nogen uddannelse og jeg har lige stået i to måneder og langet pølser over disken nede på tanken. Men det har jeg det okay med, for jeg ved at det er en proces og at ting tager tid,« siger Sonny og fortæller videre:

»Jeg læste engang et interview med Tarantino (amerikansk filminstruktør, red), hvor han blev spurgt, om han havde haft en ’’plan b’’. Det havde han ikke – og det har jeg heller ikke. Man har jo lov til at lade sig inspirere lidt af én af de helt store.«

Faktaboks: Sonny Lindberg på film (udvalgte):
• ’Anti’, spillefilm, 2016, hovedrolle som Rune
• ’Når solen skinner’, spillefilm, 2016, supplerende rolle som Paul
• ’Stjålen ungdom’, spillefilm, 2016, hovedrolle som Daniel
• ’Gudsforladt’, spillefilm, 2014, supplerende rolle som Simon
• ’Flokken’, afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, 2013, hovedrolle som Lasse

sonny_boy_12-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *