Så breder biblioteket sig
indvigelse_spacemarker_5.jpg
Det lille træhus på Banegårdspladsen var fyldt til ud over randen med tilskuere, da det dannede rammen om bibliotekets store fejring. Foto: Flemming Schiller
indvielse Mandag i sidste uge fejrede Ballerup Bibliotek og en masse andre, at åbningstiden er udvidet og lokalerne ligeså.

Det var både gråt, regnfuldt og blæsende på Ballerup Banegårdsplads, da det iøjnefaldende træskur, også kaldet fælledhuset, mandag eftermiddag var fyldt til randen med feststemte mennesker, lugten af vin og skåltaler.

Det var nemlig dagen, hvor Ballerup Bibliotek fejrede at åbningstiden nu er udvidet, at det nye Makerspace blev indviet og at Banegårdsfælleden har sat endnu et kulturelt spot i byen og at der nu er et stort banegårdsprojekt på vej til Ballerup.

Galleri: Billeder fra festdagen

Markeringen begyndte altså i Kontoret for kunst i byens træhus, hvor leder af Ballerup Bibliotek Ravinder Kaur-Pedersen bød velkommen og netop fortalte, at man i dag skulle fejre hele tre ting.

Fødselsdag uden kage

Efter velkomsten trådte formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Tom Nielsen (A), til og pointerede, at det ikke bare er for sjov, at træhuset står på pladsen og at kunst ikke bare er overflødigt, selvom han havde set undersøgelser, der viste, at folk mente, at kunst kan undværes.

»Dette specielle træhus er det fjerde kunstneriske nedslag og det har været på Banegårdspladsen. Det skal markere, at der er liv på pladsen og at der forhåbentlig er et stort projekt på vej, der skalgive en helt ny bymidte i Ballerup. Mange undersøgelser viser, at danskerne ikke finder kunst og kultur nødvendigt og at man sagtens kan spare det væk. Jeg er ikke enig. Kultur og kunst er vigtig i hverdagen. Det giver identitet og dialog, for en by uden kunst er som en fødselsdag uden sange eller kage. Det kan godt holdes, men det er ikke særlig sjovt,« sagde Tom Nielsen, der udtrykte håb om, at det midlertidige træhus snart erstattes af rigtig byggeri i bymidten.

Efter den opsang tog Gitte Juul fra Kontoret for Kunst i Byen over og fortalte om hendes arbejde med kunst i byen, inden alle de fremmødte, hvoraf en del slet ikke kunne få plads i Fælledhuset, så mange var der mødt frem, gik over på den anden side af pladsen, til biblioteket.

Snoren klippes

Der hang nemlig en rød snor, som borgmester Jesper Würtzen klippede over og dermed markerede, at Makerspace nu er åbnet og samtidig, at biblioteket fremover har åbent fra klokken 7 til klokken 22.

Der blev klappet og grinet og da snoren var klippet, gik både pjnger og pøbel ind i det nye kreative rum, Makerspace og kiggede på de mange maskiner og muligheder, som Makerspace rummer.

Seancen var slut og tilbage står det faktum, at Ballerup Bibliotek nu har bredt sig betydeligt. Ikke så meget i fysisk forstand, men mere når det kommer til de ting, som man kan foretage sig og hvornår man kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *