Pilen peger mod flytning for BFC Lundegården
boldbaner_41.jpg
Et meget lavt hegn og velbenyttede boldbaner langs en trafikeret vej. Det er en dårlig kombination. Men nu er der måske en løsning på vej. Foto: Flemming Schiller.
Hegn Problemet med manglende hegn langs Lundegårdens baner på Skovvej kan være på vej mod en løsning. Klubben skal måske flytte.

Igennem et stykke tid har Ballerup Bladet skrevet om den uholdbare situation ved Højagerskolens boldbaner langs Skovvej, hvor der bliver spillet fodbold langs den trafikerede vej. Bilisterne oplever, at der ryger bolde ud på kørebanen, fordi der ikke er noget hegn. Et problem, som flere bilister har påpeget. Indtil videre har der ikke været stor villighed til at imødekomme problemet fra Ballerup Kommunes side, idet et højt hegn langs vejen ud mod BFC lundegårdens baner, ikke har passet ind i kommunes ide om en grøn kile.

Men før sommerferien lød der blidere toner fra især Kultur- og Fritidsudvalgsformand Tom Nielsen (A). Han ville tage sagen op igen og drøfte mulighederne for en løsning.

Siden har der være sommerferie og sagen har ligget stille, men nu ser det ud til, at der igen er ting i gang omkring sagen.

Gang i en proces

I hvert fald siger borgmester Jesper Würtzen (A) nu, at der er sat penge af til en løsning, der måske indebærer en flytning af BFC Lundegården, der bruger banerne. Dermed kommer man udenom to problemer – både de farlige trafiksituationer og man undgår at sætte de høje hegn op langs Skovvej.

»Vi har sat omkring tre millioner kroner af til at flytte BFC Lundegården fra den nuværende placering til Skovmarksskolen. Dermed kan vi nedgradere banen langs Skovvej til bold for de små og dermed er risikoen for at der skydes bolde op på vejen ikke til stede. Det kan godt være, at Lundegården også skal bruge banerne ved Jonstrupvej, men det afhænger også af, hvor mange, der bruger klubben i fremtiden. Lundegården er jo inde i en positiv udvikling med flere medlemmer, så de har et behov for at komme ud på andre og bedre baner,« siger Jesper Würtzen, der ikke kan love noget konkret endnu, men i hvert fald kan afsløre, at der er en proces i gang.

Undgår hegn

»Hvis vi ender med at flytte Lundegården, vil der være nogle udfordringer med p-pladser og omklædningsrum og den slags. Men det må løses, når vi ser, hvordan medlemstallet udvikler sig og hvad den endelige løsning bliver. Men der er en proces i gang, så vi kan flytte Lundegården væk fra de baner, der faktisk ikke egner sig til fodbold på det niveau. Samtidig kan vi måske undgå at sætte et hegn op, for vi vil helst undgå det i det store grønne område,« siger Jesper Würtzen.

Det er først efter vinteren, at der kan blive meldt yderligere ud omkring planerne for Lundegården og de famøse boldbaner.

Ballerup Bladet har forsøgt at få en kommentar fra BFC Lundegårdens formand, Dennis Laursen, men uden held.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *