Parkhuset er en investering der betaler sig
Debat Det kan ikke overvurderes hvor vigtigt det er, at vi som kommune har gode og attraktive tilbud til vores aktive ældre. Hvorfor det, vil nogen måske spørge? Og er det ikke vigtigere med god pleje af vores svageste ældre på plejecentrene eller hjemmeplejen?

Nej det er det ikke. Det er meget, meget vigtigt begge dele. Vi kan ikke have det ene uden det andet, og det er afgørende for mig, at vi ikke definerer vores ældre som kun værende nogen der kun har brug for hjælp. Nogen har, men de fleste er udfarende og aktive mennesker, og det er vigtigt for mig at sådan forbliver det.

Her spiller for eksempel Parkhuset en afgørende rolle, og derfor smerter det mig, at man i den indgåede budgetaftale for 2016, har valgt at spare en halv million på deres undervisere. De undervisere der spiller en stor rolle i kvaliteten af Parkhuset.

Jeg ved at vi skal spare pengene, men jeg mener bare, at de penge vi bruger på Parkhuset er en investering og ikke en udgift.

Når vores aktive ældre befinder sig i gode aktivitetstilbud i for eksempel Parkhuset, Senioridrætten eller Ældre Sagen, så sidder de ikke hjemme og syner hen og tænker på om det måske snart var på tide med noget hjemmehjælp. De holder derimod krop og sind i gang, og det er den bedste investering og meget, meget mere værd, end de penge vi bruger på Parkhuset.

Jeg synes det er trist, men det er selvfølgelig prioritering. Jeg og Det Konservative Folkeparti prioriterer et aktivt ældreliv som for eksempel det vi har i Parkhuset, og det var en af årsagerne til, at jeg og Det Konservative Folkeparti ikke er en del af budgettet for 2016. Fordi vi prioriterer anderledes. For os er Parkhuset nemlig en investering der betaler sig, og det rigtig mange gange endda!

1 kommentar om “Parkhuset er en investering der betaler sig”

  1. Lyssandra Lunamaria Bellua Kejlow siger:

    Hvis man synes, det er vigtigt med penge til de svageste ældre, som har brug for pleje, så er det mindst lige så vigtigt at sørge for gode tilbud til de ældre, fordi det forebygger at DE bliver PLEJEKRÆVENDE og på den måde dyrere for kommunen.
    Vigtigt at det er de mennesker og tilbud de kender, da genkendelighed er vigtigt for trivsel og tryghed.
    Sociale sammenhænge/tilknytning og aktivitet er bevist at giver bedre helbred og trivsel, så hvorfor prioritere det fra?
    Mange af de sparetiltag der bliver iværksat, kommer til at bide sig selv i halen økonomisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *