Omstridt cykelsti tilbage til normalen
cykelsti2.jpg
Den nye belægning på cykelstien er ved at erstatte den gamle belægning, der mildest talt gav en del modvind på cykelstien. Foto: privatfoto
genoprettet Den såkaldte Hovsa-cykelsti langs Hold-An vej er nu på vej til at blive ført tilbage til normal højde. Samtidig bliver supercykelstien flyttet ud på kørebanen.

Den planlagte supercykelsti langs Hold-An vej skulle egentlig have været færdig i foråret, stået flot og snorlige og fragtet masser af cyklister i høj fart ind og ud af området. Men anlæggelsen gik, som nogen måske kan huske, helt galt og cykelstien blev anlagt alt for højt, så der var risiko for oversvømmelser i de omkringliggende villahaver.

Det hele endte med, at beboerne foreslog en ny og mindre cykelsti, der skulle sænkes i niveau og igen give tørre haver. Den ide har Ballerup Kommune adopteret og flytter nu supercykelstien ud på selve Hold-An vej mens ’Hovsa-stien’ genoprettes.

Arbejdet er gået i gang og det betyder, at der nu skal rodes både på kørebanen og på den ’gamle’ cykelsti et par måneder.

Tryg trafik

»Vi er i gang med at genetablere den uheldige cykelsti langs villavejen, så den kommer ned i oprindeligt niveau. Samtidig etablerer vi nu cykelstien på selve Hold-An vej. Det er en rigtig god løsning, der både giver villaejerne gode forhold og samtidig giver det tryggere trafik på Hold-An vej,« siger Helle Tiedemann, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune.

Hun indrømmer, at hun er glad for, at der endelig er kommet gang i projektet igen.

»Det bliver rart at få den sag afsluttet. Det var bestemt ikke nogen heldig sag, men nu har vi fundet en meget bedre løsning. Vi har imødekommet beboerne rigtig meget og har samtidig fået øget trafiksikkerheden,« siger Helle Tiedemann.

Planen er, at arbejdet skal være færdigt inden årsskiftet, så både den almindelige cykelsti og den nye supercykelsti kan fungere og være klar til brug i det nye år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *