Nyt firma skal holde Ballerup ren
Hededanmark-1.jpg
Borgmester Jesper Würtzen og direktør i Ballerup Kommune Jens Vedel Sørensen flankerer regionschef i HedeDanmark, Helle Dahlgren, ved underskrivelsen af kontrakten. Foto: privatfoto
renholdelse Fra årsskiftet bliver det HedeDanmark, der skal holde gader og grønne områder rene i Ballerup Kommune.

Når røgen har lagt sig efter nytårsfesten, er det et nyt firma, der skal rykke ud og holde Ballerups gader og grønne områder rene fremover.

Fra den 1. januar skal firmaet HedeDanmark være den eneste i gadebilledet, når det kommer til at holde kommunale arealer rene.

I sidste uge blev det så nedfældet i en kontrakt mellem Ballerup Kommune og HedeDanmark i en aftale til 8,1 millioner kroner om året i minimum fire år, altså frem til udgangen af 2019.

Aftalen er indgået efter et genudbud af opgaven, der første gang blev udliciteret i 2011. I de seneste fire år har tre forskellige leverandører stået for opgaven, men nu ligger den altså hos én leverandør.

Ballerup Kommunes Center for Teknik og Miljø har vurderet, at HedeDanmark kunne tilbyde den bedst mulige service og kvalitet til den bedst mulige pris.

Leverer varen

Ifølge borgmester Jesper Würtzen (A) er det nu muligt at hæve plejeniveauet på vejene samtidig med at kommunen ikke behøver at skyde flere penge i det.

Ballerup Kommune har i forvejen et kendskab til HedeDanmark og ved, ifølge borgmesteren, at de kan levere kvalitet. Men han påpeger dog også, at man skal være forberedt på, at der går lidt tid med at lære området at kende.

For at hjælpe HedeDanmark lidt på vej vil Ballerup Kommune i indkøringsperioden lancere en ny udgave af appen Ballerup Borgertip, hvor der i det seneste år er kommet 1500 henveldelser ind. Den nye udgave vil være endnu mere effektiv i behandlingen af borgernes tip, lover kommunen.

HedeDanmark har i forvejen aftaler om drift og vedligehold af kommunale arealer i blandt andet Frederikssund, Hillerød og Egedal kommuner.

Firmaet overtager dog først vintertjenesten i Ballerup den 1. oktober 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *