Nye gadelamper får måske indlagt wi-fi
Digterparken-1.jpg
Kommunen ser på muligheden for wi-fi i de nye lygtepæle, så alle kan komme på nettet, også selvom man går på gaden. Foto: arkivfoto
digitalt Ballerup Kommune skal snart i gang med at udskifte gadelamperne. Måske bliver der indbygget wi-fi.

I de kommende år skal Ballerup Kommune forny og udskifte hele ’beholdningen’ af gadelamper og udskifte standere og pærer til nye og mere energivenlige modeller. Det er et stort projekt, der kommer til at tage flere år og koste et større antal millioner kroner.

Samtidig har Ballerup Kommune en ambition om at være en teknologisk frontløber, der gerne skal være først med det sidste nye. Derfor overvejer kommunen, når der alligevel skal skiftes vejlys, at indbygge wi-fi, altså trådløs internetadgang i gadelamperne.

»Det er bestemt noget, som vi overvejer. Det afhænger jo af prisen og de tekniske muligheder, men i Ballerup vil vi gerne være med fremme teknologisk, så det er klart inde i overvejelserne, om vi skal have wi-fi i de nye gadelamper. Ligesom vi også ser på, om man kunne lægge det i kloakkerne, når vi har så mange ledninger under jorden i kommunen,« siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A).

Det såkaldte ’Street wi-fi’ betyder, at man kan komme på nettet alle steder, selvom man går på gaden, fordi der er indbygget netforbindelse i gadelamperne. Det er en løsning, som findes i eksempelvis Albertslund, Brønderslev og Viborg kommuner.

»De har jo altid været lidt hurtigere i Albertslund Kommune, men vi vil også gerne være med fremme. Vi har mange virksomheder, som vi gerne vil tiltrække og generelt har vi store ambitioner på det teknologiske område. ’Street wi-fi’ afhænger af mange ting, men kan det lade sig gøre, så vil vi kigge på det,« siger Helle Tiedemann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *