Mixer-træf på Banegårdspladsen
Mixertfæf2-copy.jpg
1950’erne blev vakt til live igen, da Fælledhuset holdt mixer-træf med en masse fine gamle Ballerup Køkkenmaskiner, der både leverede mad og lyd. Foto: Erling Lykke Jeppesen
historie Kontoret for kunst i byen er flyttet ind i det midlertidige Fælledhus på Banegårdspladsen i Ballerup, og torsdag havde huset besøg af museumsleder Mette Jensen fra Ballerup Museum til mixer-træf.

Museet havde fundet en række af museumssamlingens Ballerup Køkkenmaskiner med udstyr frem i dagens lys fra magasinerne. 1950’er husmødrene fremviste forskellige modeller af Ballerup Køkkenmaskinen. Husmødrene bød desuden på dessertsmagsprøver lavet af dåseferskner og syltede svesker i portvin med flødeskum pisket på Junior Mixeren.

Jens Breinegaard fra Danmarks Tekniske Museum spillede sammen med musikere fra musikfestivalen ’Kontinenternes musik’ på den legendariske køkkenmaskine.

Mixertræf-copy

En eftermiddag der på alternativ vis bragte den gamle køkkenmaskine ind i nutiden, og som samtidig fremkaldte erindringer om et brugt og elsket køkkenredskab fra danskernes hverdagshistorie.

Ballerup lå ikke i Ballerup

Ballerup Museum har en fin særsamling med Ballerup Køkkenmaskiner fra virksomheden Helmuth A. Jensen. På trods af navnet, så har virksomheden aldrig ligget i Ballerup men i Rødovre. Køkkenmaskinen fik navnet ”Ballerup”, fordi virksomheden i 1937 havde lanceret det anerkendte elhegn, der blev afprøvet på Holmegaarden i Ballerup.

Da virksomheden lancerede deres køkkenmaskine omkring 1950, fik den navnet Ballerup Master Mixer. Navnet ”Ballerup” var på det tidspunkt slået an og kendt i landbruget, og derfor var navnet oplagt, da den gedigne og effektive køkkenmaskine blev markedsført til husholdningerne på landet.

Virksomheden fortsatte med at producere køkkenmaskiner frem til starten af 1970erne, hvor den blev solgt til det svenske Electrolux, fortæller Mette Jensen.

1 kommentar om “Mixer-træf på Banegårdspladsen”

  1. Jeg har en Gammel Ballerup Master Mixer vil gerne vide vor gammel den er.
    den har nummer bagpå Mod. AHK 8 Prod. 910015 S No.820 081
    Kan man ud fra det se årstallet den er fra ? mener selv fra omkring 1970.
    Mvh. Britta Væversted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *