Måløv-ildsjæl sætter byen på spil
Martin-Savery_måløv_spillet-1.jpg
Martin Savery har lavet et spil om Måløv for at udvide folks lokalkendskab på en sjov måde. Foto: Flemming Schiller
Spil Den lokale grafiske designer Martin Savery har lavet et Måløv-spil, som både er sjovt og lærerigt.

Der er mange lokale ildsjæle i Måløv, én af dem er den grafiske designer Martin Savery, som mange nok kender fra sit engagement i ’Halloween i Måløv’. Nu har hans kreative evner bredt sig helt ud til de Måløvske kaffeborde, hvor der inden længe vil blive dystet i viden om den lille lokale andedam i spillet ’Kender du byen?’, som Martin Savery har fundet på.

’Kender du byen?’ er et selskabsspil, hvor man lærer Måløv bedre at kende på en underholdende måde. Det kan spilles af alle mellem 5 og 105 år, men hvis ikke man kender byen overhovedet, så har man udebane-ulempe, indtil man har læst følgesedlen med de humoristiske noter.

Billeder og gode historier

Martin Savery fik idéen til spillet, da Kulturhus Måløv tidligere på året udskrev en konkurrence om at lave et billede til den tomme væg i den nye tilbygning.

»Jeg gik og tænkte over hvilke motiver, der er karakteristiske for byen og som kunne bruges i et Måløv-billede, og det resulterede hurtigt i en længere liste. Men listen omfattede også motiver, som man ikke kan forvente at folk kender, hvad der egentlig er synd, fordi der er mange gode lokale historier, som jeg er sikker på vil interessere folk, hvis de først hører dem,« forklarer Martin Savery og tilføjer:

»Men hvornår er man mest modtagelig for en god historie? Det er man, når man er i godt selskab, har det sjovt og har mulighed for at vinde noget. Så egentlig er idéen om at udvide folks lokalkendskab gennem sjov og spil ret oplagt.«

To bliver til én

I modsætning til andre huskespil så skal man i ’Kender du byen?’ finde og vende de forskellige brikker, som sammen danner par og repræsenterer udvalgte steder, bygninger, begivenheder, virksomheder og foreninger i Måløv.

Det er Martin Savery selv der har lavet både illustrationer og tekst i spillet.

»Flere af motiverne havde samtidig nogle navne, som i sig selv var billed-dannende og nærmest inviterede til at blive gengivet i en form for rebus – og jeg tror det var dét, der ledte mig til at illustrere hvert emne i to selvstændige tegninger, som supplerer hinanden,« forklarer Martin Savery.

Lokalhistorie light

Spillet er en slags Måløv-kanon med 36 emner, der er gode at kende til. Garvede Måløvborgere vil opdage, at de alligevel ikke vidste alt om byen, mens tilflyttere og turister vil blive klædt på til at bestå en indfødsretsprøve.

»Jeg har givet spillet prædikatet ’’lokalhistorie light’’, fordi det har en underholdende tilgang til lokalhistorie og fordi det er klart, at man kan hente meget mere viden, ved at fordybe sig i tykke bøger eller dykke ned i museernes arkiver. Den overordnede hensigt med spillet er at udbrede nogle væsentlige fortællinger om byen og derigennem styrke den lokale sammenhængskraft,« siger Martin Savery.

Man kan høre meget mere, når Martin Savery lørdag den 7. november klokken 11 besøger Kulturhus Måløv for at fortælle om ’Kender du byen?’

Spillet kan blandt andet købes i kulturhuset.

Måløv-spillet-(5)-copy

Spillet er et vendespil – men modsat de klassiske af slagsen skal man ikke finde to ens. Her er det eksempelvis to brikker, der tilsammen danner et sted i Måløv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *