Kunstneren der faldt
PerMaler-copy.jpg
Efter et fald mister kunstneren Per Kirkeby førligheden, sin evne til at genkende farver og sågar sine egne kunstværker. Filminstruktør Anne Wivel har fulgt ham i filmen ’Mand Falder’. Foto: pressefoto
film Den 11. november har Doxbio landsdækkende biografpremiere på dokumentarfilmen ’Mand Falder’. Baltoppen Bio er med på premieren og viser filmen klokken 19.

Efter den personlige film om Svend Auken (Svend) kommer filminstruktør Anne Regitze Wivel med et intimt portræt af Per Kirkeby. For hvad sker der, når en verdenskunstner pludselig mister sine naturgivne evner?

Anne Wivel har fulgt sin ven, maleren Per Kirkeby på nært hold, efter at han faldt ned ad en trappe og slog hovedet. Han havde tidligere overvundet følgerne af en hjerneblødning og to blodpropper, men faldet på trappen for to år siden resulterede i en hjerneskade, der forhindrer ham i at arbejde. Han har ikke bare mistet sin førlighed, men også evnen til at genkende farver og sågar sine egne kunstværker.

Udover at fotografere er Anne Wivel også til stede som samtalepartner og følger Per Kirkeby, som kæmper for at vende tilbage, idet han samtidig erkender sine manglende fremskridt. For ham synes der at være lang vej tilbage, for kunsten er jo ikke blot et spørgsmål om at kunne male noget kønt og vellykket, det væsentlige ligger i overskridelsen af den gode smag. Det er dette hug, maleren savner.

I filmen møder vi foruden kunstneren, hans hustru, venner og samarbejdspartnere, men dens absolutte hovedperson er Per Kirkeby i et usædvanligt åbent møde med filminstruktøren Anne Wivel og hendes kamera.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *