Kokkeskoleeleverne bagte så det battede
bag_så_det_batter_11.jpg
350 kager blev der bagt torsdag formiddag. Foto: Flemming Schiller
kager 20 elever fra Skovvejens Skoles ældste klasser var på kokkeskole i sidste uge, hvor de blandt andet bagte 350 kager, som de solgte til fordel for Folkekirkens Nødhjælp.

Der duftede himmelsk i skolekøkkenet på Skovvejens Skole afdeling vest, hvor der torsdag i sidste uge var godt gang i ovnene. Fra klokken 8 til 12 var tyve elever travlt beskæftiget med masseproduktion af kager – under kyndig vejledning af en sand ekspert på området; Charlotte Brodersen fra tv-programmet ’Den Store Bagedyst’.

Galleri: Se billeder fra bagedagen

Eleverne havde valgfagsuge og havde meldt sig til ’kokkeskole’, hvor de har prøvet kræfter med alle mulige forskellige retter. Torsdag stod i kagens tegn – men også med et twist af velgørenhed, da elevernes kager skulle sælges og overskuddet gå til Folkekirkens Nødhjælp som en del af kampagnen ’Bag så det batter’.

»De har bagt 350 kager i det hele,« fortæller en stolt instruktør, Charlotte Brodersen, og fortsætter:

»De har fået helt frie hænder til at lave, hvad de selv havde lyst til. I går brugte vi to timer til at planlægge og designe kagerne, og så har de selv valgt ingredienser og regnet ud hvor meget vi skulle bruge af det ene og det andet.«

Holdet har både bagt traditionelle kager som brunsviger og mere ’’moderne’’ cupcakes med nutella eller oreo-kiks. På forhånd havde virksomheden Bluegarden bestilt 225 kager – resten blev solgt til skolekammeraterne – og der var rift om dem.

Kokkeskolen er et samarbejde mellem folkeskolerne og Ballerup Ungdomsskole, der står for valgfagsundervisningen.

»At vi på denne måde kan lave et kvalificeret valgfagstilbud til Ballerups unge, hvor de både modtager undervisning på højt professionelt niveau, samtidig med at vi kan øge deres bevidsthed om social ansvarlighed, gør mig stolt og glad,« siger ungdomsskoleinspektør Janne Gaardhøje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *