It-undervisning sætter skub i integrationen
IT-undervisning.jpg
Jelena Latkovic gennemgår mulighederne på Borger.dk for de seks kvinder, der er mødt op denne torsdag til it-undervisning for etniske minoriteter på Ballerup Bibliotek. Foto: Privatfoto
Undervisning Ballerupborgere med anden etnisk baggrund end dansk lærer it på biblioteket

It-lokalet på Ballerup Bibliotek fyldes af livlig snak denne torsdag formiddag i november, hvor otte kvinder har taget plads foran hver sin computer. De er kommet for at få den ugentlige it-undervisning, som udbydes gratis til etniske minoriteter.

Projektet blev for nylig nomineret til Digitaliseringsstyrelsens pris, Årets Digitale Initiativ, og er for alle, der har brug for et it-kompetenceløft.

Mange sprog

Undervisningen foregår på dansk suppleret med serbokroatisk, russisk og engelsk efter behov og varetages af kulturformidler Jelena Latkovic.

Hun er ikke i tvivl om, at et grundlæggende it-kendskab gør det nemmere at føle sig som medborger i det danske samfund, fordi hovedparten af al kommunikation og information i dag foregår digitalt.

»Jeg har endnu ikke mødt en borger med indvandrer- eller flygtningebaggrund, der ikke gerne vil lære dansk og integrere sig,« siger Jelena Latkovic og fortsætter:

»Når tilbuddene er tilpasset, så de kan følge med, er langt de fleste meget motiverede.«

Nu kan jeg selv

Flere kursister giver udtryk for den lettelse, det giver selv at kunne bruge NemID, logge på e-boks og skrive e-mails, i stedet for at være afhængig og skulle bede om hjælp hver gang.

»Min søn blev irriteret over, at jeg blev med at spørge om de samme ting, og til sidst opgav jeg. Nu kan jeg selv, og det er rart,« fortæller en af kvinderne på holdet.

I starten kunne en del af kursisterne hverken tænde en computer eller bruge musen. Nu læser de elektronisk post fra det offentlige og finder information om emner, der interesserer dem.

1 kommentar om “It-undervisning sætter skub i integrationen”

  1. Biljana Legaard siger:

    Fantastisk initiativ!
    Bravo Jelena Latkovic!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *