Har du også kørt Leif over?
kloakgut_3-copy.jpg
Leif Fredborg er nærmest blevet lidt af en kendis i Ballerup, hvor han har lagt ansigt til 50 kloakdæksler. Foto: Flemming Schiller
ansigt Nogle gange får vi nogle sjove spørgsmål her på redaktionen på Ballerup Bladet - og nogle gange findes der også nogle sjove svar.

På en lokalavis som Ballerup Bladet får vi ofte henvendelser fra folk, der undrer sig over dette og hint. For et par uger siden kom der en forespørgsel fra Michael Olsen, der kort og godt spurgte: Hvem er det der pryder kloakristen? Og så havde han vedhæftet et billede af et kloakdæksel, hvor der var et nydeligt profilbillede af en – for os – ukendt mand.

Den nysgerrige journalist kastede sig straks ud i at få svar på Michael Olsens interessante spørgsmål. Og med en forventning om, at der måtte være tale om en eller anden grundlægger eller afdød direktør, kunne jeg ikke lade være med at grine, da jeg fik fat på driftschefen Henrik Hermansen hos Forsyning Ballerup.

»Det er en af vores medarbejdere, Leif Fredborg fra Team Afløb, som har lagt ansigt til en ret flot karikatur, synes vi selv,« fortalte han. Og så måtte vi have fat i Leif!

40 kilo støbestål

Vi har sat ham stævne på Bueparken, hvor en del af de i alt 50 dæksler med Leifs hoved på ligger.

Hvordan er du havnet på kloakdækslerne?

»Jamen, en dag kom direktøren og spurgte, om mig og en anden kollega, om vi ikke ville lægge ansigt til. Det ville vi gerne, men det var kun den af mig, der blev god,« fortæller Leif.

Hvordan er det så at se sig selv ligge der?

»Det er okay. Det er jo min profil og den er da blevet meget god,« siger han og tilføjer med et skævt smil:

»Altså jeg er jo blevet kørt over nogle gange ik’. Og der var også en kollega, der mente, at jeg burde vende med hovedet nedad i stedet.«

Men ellers har Leif ikke fået mange kommentarer fra folk, der har genkendt ham fra kloakdækslerne.

»Men det kommer måske nu, når det kommer i avisen,« griner han.

Dækslerne ligger fortrinsvis i Møllemosen i Måløv og i Digterparken, Bueparken og på Tåregårdsvej i Ballerup. Men så er der også et enkelt, som ikke er ’’kommet i jorden’’.

»Jeg har fået et selv, der står på kontoret i firmaet. De andre har spurgt, om jeg ikke vil have det med hjem, men jeg ved ikke lige, hvor jeg skal gøre af det,« fortæller Leif.

»Det er lavet i støbestål og vejer omkring 40 kilo, så det er jo ikke lige sådan noget man hænger op på væggen,« tilføjer han.

kloakgut_1-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *