Gymnasieelever vrede over spareplaner
Demo-på-CPH-West-5-copy.jpg
Eleverne på Handelsgymnasiet i Ballerup nedlagde undervisningen for at markere deres utilfredshed med regeringens varslede besparelser på uddannelsesområdet. Foto: privatfoto
protest Torsdag i sidste uge var studerende på både Borupgaard Gymnasium og Handelsgymnasiet i Ballerup på barrikaderne.

Torsdag i sidste uge markerede studerende landet over deres utilfredshed med regeringens varslede besparelser på uddannelsesområdet. Også her i Ballerup var de unge på barrikaderne fra morgenstunden.

På Handelsgymnasiet CPH West holdt de fra morgenstunden stormøde for eleverne og efterfølgende nægtede de alle at modtage undervisning.

»Vi har sat to elever foran hver dør for at blokere, så lærerne ikke kan komme til at undervise,« fortalte Helene Mørck Petersen, der er formand for LH Hovedstaden, Medlem af CPH Wests bestyrelse og medlem af elevrådet på Handelsgymnasiet i Ballerup.

Hvordan reagerer lærerne på det?

»Jeg tror de stiltiende accepterer, og så kan vi jo lige så godt begynde at vænne os til det, for hvis de foreslåede besparelser bliver en realitet, vil der blive endnu færre timer med lærere i fremtiden,« sagde Helene Mørck Petersen.

Også på Borupgaard Gymnasium var eleverne vrede og brugte dagen på at demonstrere.

»Demonstrationen omhandler vores utilfredshed med regeringens uddannelsesbesparelser,« fortalte Cecilia Zade Iseni, der er næstformand for Borupgaard Gymnasiums elevråd.

På gymnasiet spærrede de lærerne inde, mens de gjorde klar til eftermiddagens tur til København, hvor de sammen med tusindvis af andre demonstrerede på Rådhuspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *