Graffiti koster kommunen en million kroner årligt
Debat  Kære Thomas Pedersen. Tak for endnu en henvendelse om hærværk/graffiti.

De uautoriserede graffitimalere er meget aktive i dette efterår. Det er vi opmærksomme på. Da det ofte er en gruppe unge, der maler graffiti eller udøver anden form for hærværk i en relativt kort periode i deres liv, oplever man, at det blusser op en periode i et bestemt område, for at så at flytte til andre steder i byen.

Når vi oplever fornyet aktivitet i et område, fjerner vi graffiti og reparerer efter hærværk.

Desuden informeres det forebyggende sociale arbejde, da graffiti og hærværk er et symptom på, at en uhensigtsmæssig ungdomskultur er ved at udfolde sig.

Ballerup Kommune bruger knap en million kroner om året på graffitibekæmpelse. Vi prioriterer det blandt andet højt fordi, graffiti skaber utryghed hos nogle, og fordi vi gerne vil have, at vores omgivelser ser pæne ud. Når arealer er velplejede, er vi også mere tilbøjelige til at passe godt på dem.

Desværre er der en del graffiti på DSB’s område, tunneller og vægge. Tilsyneladende er de ikke så ivrige med at fjerne det igen som vi er, vi henvender os regelmæssigt til DSB og oplyser dem om bemalingen, men ting tager tid.

Når du og andre borgere indberetter graffiti på app’en Ballerup Borgertip, går beskeden direkte ud til vores graffitihold forstærket med nyttejobbere, der rykker ud. Lige nu er der mange henvendelser, hvorfor graffiti er synlig i lidt længere tid. Men det bliver fjernet løbende og så hurtigt det er muligt, gerne indenfor 24 timer.

Jeg vil også nævne, at Ballerup Kommune i samarbejde med unge i Skovlunde, allerede har etableret en aktivitetsplads i den nye indgang til Skovlunde Bypark, hvor graffiti på forsøgsbasis er tilladt, så den graffiti vi ser ved indgangen til Skovlunde Bypark er altså autoriseret.

Til slut vil jeg ikke undlade at fortælle at det ærgrer mig voldsomt at vi skal bruge en million kroner på den konto, penge som vi sagtens kunne gøre godt med på et andet område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *