Fællesskabets cafe på tværs af kulturer
venligcafe-copy.jpg
Miasser Hawwa (i midten) er en af folkene bag den nye venligcafe, der skal indrettes i børneafdelingen på Ballerup Bibliotek. Her ses hun sammen med bydelsmor Nurhan Akdeve (t.h) og Ellen-Margrethe Salanti, aktivitetsleder i Røde Kors Ballerup. Foto: privatfoto
møder En ny ’venligcafe’ begynder sit virke på Ballerup Bibliotek. Målet er bygge bro mellem kulturer og skabe netværk og forståelse.

Hvor går man hen, hvis man er nytilflyttet, flygtning eller måske indfødt med lyst til at møde andre mennesker med andre baggrunde.

Et forslag er at frekventere den nye ’Venligcafe’ som slår dørene op den 4. november på Ballerup Bibliotek. Cafeen har åbent hver onsdag i november mellem klokken 17 og 19 i en prøveperiode, der skal evalueres. Planen er at fortsætte cafeen i det nye år.

Ide fra Vesterbro

Målet med cafeen er, at støtte og udvikle et aktivt medborgerskab og et godt fællesskab på tværs af etnicitet, tro og interesser. At møde nye mennesker, hertil de nyankomne flygtninge i Ballerup, for at hjælpe dem tilrette i byen.

At synliggøre det gode foreningsliv og frivilligheden og endelig være med til at bygge broer og danne netværk mellem kulturer.

»Ideen om en venligcafe kommer fra Mustafa Devici, der var med til at stifte en lignende cafe på Vesterbro. Vi så, hvor stor en succes det var og derfor udviklede vi ideen her i Ballerup. Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af cafeen i den kommende tid,« siger Miasser Hawwa, formand for Ballerup Multikulturelle Forening og en af folkene bag venligcafeen, der skal indrettes i bibliotekets børneafdeling. Dermed bliver der også plads til at tage børnene med i cafeen.

Mere end kaffe

Både Ballerup Kommune, Frivillighedsrådet, Røde Kors og andre foreninger er med i projektet og det betyder, at cafeen kommer til at byde på mere end blot en kop kaffe og en snak mellem mennesker.

»Der vil være et oplæg hver gang om f.eks demokrati, skoler eller andre ting. Bydelsmødrene er også til stede. Enten vil jeg eller Mustafa Devici være de faste ansigter på stedet og via vores netværk vil vi også kunne hjælpe med en række praktiske ting. Breve til kommunen, henvisning til andre tilbud og rådgivning. Så cafeen er også en mulighed for at få en række praktiske ting på plads for nytilkomne,« siger Miasser Hawwa, som pointerer, at målgruppen er alle borgere i Ballerup.

»Erfaringerne fra Vesterbro er rigtig gode og vi har set, at mange borgere med mange forskellige baggrunde mødes i venligcafeen. Så der er stort potentiale i cafeen. Vi håber at skabe ikke bare hygge, men også en gensidig forståelse mellem kulturerne, så Ballerup fortsat kan være et sted med en god profil, når det kommer til mangfoldighed,« siger Miasser Hawwa.

Cafeen åbner den 4. november klokken 17 med åbningstale af borgmester Jesper Würtzen (A) og velkomst ved bibliotekschef Ravinder Kaur-Pedersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *