Er der en skjult dagsorden?
Debat I de her tider er det uklart hvorfor Integrationsrådet skal nedlægges.

Vi har deltaget i kommunalbestyrelsesmødet, hvor det var på dagsordenen, at nedlæggelsen skal sende i høring.

Vi har på forskellige måder prøvet at stille spørgsmål, også for at blive klogere på grunden for at de har besluttet at nedlægge rådet. Men der var ikke nogen fornuftig, forståelig eller sympatisk forklaring. Det lyder som om det er et politisk forlig mellem nogle partier, som de ikke kan lave om på.

Vi har hørt mange gange, at det går godt med integrationsrådsarbejdet. De kan ikke takke de ildsjæle nok, som har gjort det godt i så mange år. Det handler heller ikke om at spare. Hvorfor vil de i virkeligheden nedlægge dette råd, som har været med til at skabe et værdifuldt grundlæggende redskab og en tradition i kommunen – med henblik på at samarbejde om at føle sig som medborger i kommunen.

Når man ikke får en fornuftig forklaring på det, kan man bare fantasere om det. Måske er der nogle der ikke kan lide os? Eller en anden skjult dagsorden, som vi ikke har kendskab til?

I selve rådet sidder der repræsentanter fra kommunalbestyrelsen, som har været med fra starten til nu. Hvorfor har der ikke været vilje til at tage en dialog med alle andre i rådet? Med henblik på hvilken retning vi skal gå i.

Det er en mærkelig beslutning jeg har oplevet i vores kommune efter så mange års frivilligt arbejde. Jeg har heller ikke lyst til at gå ind i at dramatisere dette på et ufornuftigt niveau, for der er ikke grund til at forklare sig selv, når der er blevet skabt så flotte resultater af det fælles frivillig arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *