Demo og dramatik
Mødedemo-copy.jpg
Den stille, men sigende demonstration ved mandagens kommunalbestyrelsesmøde, der skulle gøre opmærksom på utilfredshed med planerne om at nedlægge integrationsrådet. Foto: privatfoto
Protest En gruppe medlemmer af integrationsrådet lavede demonstration både før og under mandagens kommunalbestyrelsesmøde.

Når politikerne i Ballerup Kommune mødes til de månedlige kommunalbestyrelsesmøder, så er der sjældent noget dramatik fra tilhørerpladserne. Ofte er der slet ingen eller meget få tilhørere. Men denne mandag aften skete der noget mere usædvanligt.

Allerede inden mødet havde en gruppe fra det lukningstruede integrationsråd taget deres bannere med og troppede op foran rådhuset for at vise deres utilfredshed planerne om at lukke rådet. Gruppen gik med ind på tilhørerpladserne og under debatten kunne politikerne se skilte hvor der stor ’ØV’ ’Det en ommer’ og ’Bevar Integrationsrådet’.

Efter mødet tog flere medlemmer af rådet ordet og stilled kritiske spørgsmål til politikerne og i særdeleshed politikerne fra S og V, der står bag budgettet.

Argumenter, tak

Selve debatten var der til gengæld ikke så meget overraskende i. Her stod Socialdemokraterne og Venstre fast på deres beslutning og det endte med at nedlæggelsen af rådet blev sendt i høring. Det betyder, at der frem til den 30. november kan komme indsigelser og argumenter for at bevare integrationsrådet eller udforme det på anden måde, uden at nedlægge det. Kommer de rette argumenter ikke, så bliver rådet nedlagt og pengene bliver overført til andre projekter.

»Som udgangspunkt skal integrationsrådet nedlægges og pengene skal bruges på andre måder. Jeg har siddet ti år i rådet og har i de seneste år ikke set, at der er komet det ud af rådets arbejde, som vi ønsker. Derfor skal vi bruge midlerne på en ny måde. Men nu bliver forslaget sendt i høring, og kommer der nogle høringssvar, der kan overbevise os om, at det er en dårlig ide at nedlægge rådet, så vil vi da snakke om det. Men udgangspunktet er altså, at rådet skal nedlægges,« siger Kåre Harder Olesen (V).

Han blev bakket op af flere socialdemokrater, blandt andet social- og sundhedsusvalgsformand Lolan Ottesen (A).

Hun gav i salen gav udtryk for, at der netop var brug for at tænke integration på en ny måde og at rådet har gjort rigtig meget godt i gennem årene, men at der nu skal tænkes nyt.

Enhedlisten stemte imod beslutningen og det er nu op til høringssvarene at overbevise forligpartierne om, at integrationsrådet skal bevares inden nedlæggelsen eventuelt træffes i kommunalbestyrelsen i december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *